Πέμπτη 10 Μαΐου 2007

Είστε δημοφιλής στο YouTube; Ίσως ήρθε η ώρα να κερδίσετε χρήματα!

Το YouTube αλλάζει πολιτική και ξεκινάει συνεργασία με μερικούς από τους πιο δημοφιλείς χρήστες του. Μέχρι τώρα υπήρχε διαχωρισμός ανάμεσα στους χρήστες που δημιουργούν περιεχόμενο βίντεο και στους επαγγελματίες συνεργάτες του YouTube, όπως το NBA και το BBC, με τους οποίους και μοιραζόταν κάποια από τα διαφημιστικά κέρδη σε αντίθεση με τους απλούς χρήστες που δεν είχαν καμία οικονομική απολαβή.

Αυτό πρόκειται άμεσα να αλλάξει μίας και το YouTube προχώρησε στην επιλογή κάποιων δημοφιλών χρηστών με τους οποίους θα συνάψει ένα είδος οικονομικής συνεργασίας ενώ το σκεπτικό πίσω από αυτή την απόφαση είναι σχετικά απλό.

Το YouTube , αναγνωρίζει πρώτον, ότι οι δημοφιλείς χρήστες αποτελούν ίσως και τον σημαντικότερο διαφημιστικό παράγοντα του ίδιου του site, αφού συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον χιλιάδων χρηστών στο περιεχόμενο τους και δεύτερον, ότι αυτή η δημοτικότητα μπορεί να προσελκύσει επιπλέον διαφημιστές.

Λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των χρηστών που θα προταθούν για συνεργάτες του YouTube ή για το μερίδιο των κερδών που θα μοιραστεί σε αυτούς δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Προς το παρών ξέρουμε ότι οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα επιλογής των videos που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν οικονομικά και ότι πέρα από αυτούς που επιλέγει το ίδιο το YouTube , όσοι νομίζουν πως μπορούν να τραβήξουν το διαφημιστικό ενδιαφέρον μέσα από τις σελίδες τους, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι μία αίτηση συνεργασίας προς το YouTube και να περιμένουν απλά την απάντηση.

Πηγή: Pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails