Παρασκευή 25 Μαΐου 2007

"Έσπασε" πάλι το AACS!

Μια εβδομάδα πριν από την παρουσίασή της, φαίνεται πως έχει σπάσει και η πιο πρόσφατη έκδοση του κλειδώματος των δίσκων HD DVD και Blu-Ray.

Οι πρώτες προσπάθειες ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2006 και συνεχίστηκαν μέχρι το Φεβρουάριο 2007 θέτοντας τις βάσεις για την παράκαμψη του Advanced Access Content System [AACS]. Η αρχή έγινε με την αποκάλυψη κλειδιών κρυπτογράφησης για συγκεκριμένους τίτλους ταινιών DVD. Στη συνέχεια βρέθηκε και το Processing Key, που αποτελεί ουσιαστικά το μέσο για την παράκαμψη της προστασίας όλων των εμπορικών τίτλων HD-DVD και Blu-Ray που βρίσκονται στην αγορά. - Η AACS LA, η εταιρεία που ελέγχει την αδειοδότηση του AACS, αναγνώρισε την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης μεθόδου και υποσχέθηκε ότι θα έκλεινε την τρύπα στις μελλοντικές εκδόσεις του κλειδώματος. Αρχής γενομένης με την επερχόμενη έκδοση της τριλογίας του Matrix σε HD DVD, στις 22 Μαΐου, όλοι οι μετέπειτα τίτλοι high definition θα είναι εφοδιασμένοι με καινούργια έκδοση του κλειδιού κρυπτογράφησης Media Key Block [MKB] v3, που υποτίθεται ότι θα καθιστούσε άχρηστο το προηγούμενο σπασμένο κλειδί.

Παρ' όλα αυτά φαίνεται πως και η αναβαθμισμένη αυτή έκδοση του AACS έχει ήδη ηττηθεί. Σύμφωνα με δηλώσεις της Slysoft, η πιο πρόσφατη έκδοση του AnyDVD HD είναι σε θέση να παρακάμψει και το καινούργιο MKB του AACS. Σύμφωνα με καταχωρήσεις στο forum της εταιρείας, το AnyDVD HD κατάφερε να αποκωδικοποιήσει ένα αντίτυπο της τριλογίας του Matrix. Κρίνοντας από τον τρόπο που λειτουργεί το κλείδωμα, φαίνεται πως η καινούργια "τρύπα" θα μπορεί να εφαρμοστεί και στους υπόλοιπους τίτλους, τουλάχιστον μέχρι να παρουσιάσει η AACS LA ακόμα νεότερο patch.

Πηγή: Otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails