Δευτέρα 28 Μαΐου 2007

H Sony παρουσιάζει οθόνη λεπτή και εύκαμπτη σαν χαρτί

Στην κούρσα για όλο και λεπτότερες οθόνες για τηλεοράσεις, κινητά και άλλες συσκευές, η Sony πειραματίζεται με μια εντυπωσιακή νέα τεχνολογία -οθόνες λεπτές σαν χαρτί που λυγίζουν και τυλίγονται ενώ προβάλλουν έγχρωμο βίντεο.

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε ένα πρωτότυπο με διαγώνιο 2,5 ιντσών και πάχος μόλις 0,3 χιλιοστά.

«Στο μέλλον, θα μπορεί να τυλίγεται γύρω από τον καρπό, ή ακόμα και να φοριέται σαν ρούχο», δήλωσε στο Τόκιο ο εκπρόσωπος της Sony Κισάτο Κιτσουκάουα. «Ίσως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σαν ταπετσαρία», πρόσθεσε.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμα αποφασίσει για τις εμπορικές εφαρμογές της νέας τεχνολογίας. Η οθόνη χρειάζεται ακόμα βελτιώσεις όσον αφορά το μέγεθος, την αντοχή και το κόστος παραγωγής.

Η πειραματική οθόνη συνδυάζει δύο τεχνολογίες, τα οργανικά TFT (οργανικά τρανζίστορ λεπτού στρώματος), που δίνουν ευκαμψία, και τις οργανικές διατάξεις ηλεκτροωταύγειας.

Διάφορα είδη «ηλεκτρονικού χαρτιού» αναπτύσσονται και από άλλες εταιρείες, όπως η LG Philips και η Seiko Epson, ωστόσο σύμφωνα με τη Sony η δική της τεχνολογία υπερτερεί στα χρώματα και την κινούμενη εικόνα.

Ο πρόεδρος της Sony Ριόχι Τσουμπάσι είχε δηλώσει πέρυσι ότι η οι εξαιρετικά λεπτές οθόνες είναι μια τεχνολογία εξαιρετικά σημαντική για την ενίσχυση του γοήτρου της εταιρείας ως κατασκευαστή ηλεκτρονικών.

Πηγή: Pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails