Κυριακή 13 Μαΐου 2007

Μπερδεμένος πιγκουίνος ξεστράτισε 5.000 χιλιόμετρα

Ένας αποπροσανατολισμένος πιγκουίνος του Μαγγελάνου άφησε άφωνους τους επιστήμονες όταν εμφανίστηκε στις ακτές του Περού, γύρω στα 5.000 χιλιόμετρα από το παγωμένο σπίτι του στη νότια Χιλή.

«Φαίνεται ότι αποπροσανατολίστηκε και χάθηκε στη θάλασσα λόγω των διαφορετικών ωκεάνιων ρευμάτων» δήλωσε ο Β.Κανάλες, διευθυντής του Εθνικού Καταφυγίου Παράκας, όπου διαμένει προσωρινά ο ναυαγός.

Το άτυχο πτηνό, συνηθισμένο στα κρύα νερά του Πορθμού του Μαγγελάνου, ανάμεσα στη νότια Αργεντική και τη νότια Χιλή, κατέληξε τελικά στο θερμό Παράκας, μόλις 14 μοίρες νότια του ισημερινού.

Ο πολυταξιδεμένος πιγκουίνος πιθανότατα δεν θα γίνει δεκτός με ενθουσιασμό από τους 4.000 πιγκουίνους του Χούμπολντ που κατοικούν στο Καταφύγιο. «Κινδυνεύει να πέσει θύμα διακρίσεων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βιολόγος Ντέιβιντ Ορόσκο.
Ο πιγκουίνος εντοπίστηκε από έναν ψαρά που τον μετέφερε στο κτηνιατρείο του Καταφυγίου, όπου οι υπεύθυνοι φρόντισαν ένα μικρό τραύμα στο δεξί φτερό, που προκλήθηκε πιθανώς από δίχτυα.

Οι ειδικοί προσπαθούν τώρα να οργανώσουν τον επαναπατρισμό του πιγκουίνου.

Πηγή: In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails