Παρασκευή 11 Μαΐου 2007

Φωτιές άναψε η Μ. Μπακοδήμου

Συνεχίζοντας το θέμα που θίξαμε εχτές 10/5 σχετικά με το "γλωσσικό ατόπημα" της κας Μπακοδήμου, αναμεταδίδουμε την παρακάτω είδηση. Εμείς πάντως δεν ακούσαμε την κα Μπακοδήμου να ζητάει συγνώμη...

Φωτιά στο τηλεφωνικό κέντρο της Κρατικής Τηλεόρασης προκάλεσε το βράδυ της Πέμπτης (10/5)το γλωσσικό ατόπημα της Μαρίας Μπακοδήμου, η οποία πάνω στη ροή του λόγου προλόγισε το τραγούδι της ΠΓΔΜ λέγοντας «καλή επιτυχία Μακεδονία».

Κατά την παρουσίαση των ημιτελικών της Eurovision, οι δύο σχολιαστές Μαρία Μπακοδήμου και Φώτης Σεργουλόπουλος, παρουσίαζαν όπως συνηθίζεται, τα τραγούδια της κάθε χώρας. Όταν ήρθε η σειρά των Σκοπίων, η κ. Μπακοδήμου προσφώνησε τη χώρα «Μακεδονία», προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων.

Χιλιάδες τηλεθεατές που παρακολουθούσαν την εκπομπή, έσπευσαν να τηλεφωνήσουν στην ΕΡΤ διαμαρτυρόμενοι τόσο για το θέμα του ονόματος, το οποίο αποτελεί ευαίσθητο θέμα για την Ελλάδα, όσο και για την μετέπειτα αντιμετώπιση της κ. Μπακοδήμου στο θέμα που δημιουργήθηκε. Και παρά το γεγονός ότι η παρουσιάστρια ζήτησε συγγνώμη στο αέρα για το λάθος της, δεν κατάφερε να αποφύγει το σχολιασμό από τις μεσημεριανές εκπομπές και όχι μόνο.

Το λεκτικό λάθος πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις, ώστε μέχρι και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος σχολίασε το θέμα, ύστερα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφων. «Πρόκειται για ένα γλωσσικό ολίσθημα μιας παρουσιάστριας, που έσπευσε η ίδια να το διορθώσει», παρατήρησε.

Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails