Πέμπτη 24 Μαΐου 2007

Στοιχεία για παιδεραστές παραδίδει στις Αρχές το MySpace

Iκανοποιώντας την απαίτηση των γενικών εισαγγελέων σε οκτώ πολιτείες των ΗΠΑ, η εταιρεία MySpace.com ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει άμεσα στις Αρχές τα δεδομένα που διατηρεί για τους παιδεραστές τους οποίους εντόπισε και απομάκρυνε από τον δημοφιλή δικτυακό τόπο της.

Προκειμένου να προστατεύσει τα ανήλικα μέλη από σεξουαλικές παρενοχλήσεις, η MySpace συνεργάζεται με την εταιρεία επιβεβαίωσης δεδομένων Sentinel Tech Holdings για να αναγνωρίζει τους χρήστες που έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για σεξουαλικά αδικήματα.

Με τη βοήθεια του συστήματος παρακολούθησης αναγνωρίστηκαν και διαγράφηκαν 7.000 από τις περίπου 180 εκατ. σελίδες χρηστών.

Την περασμένη εβδομάδα, οι γενικοί εισαγγελείς οκτώ πολιτειών -Βόρεια Καρολίνα, Κονέκτικατ, Τζόρτζια, Αϊνταχο, Μισισίπι, Νέο Χάμπσαϊρ, Οχάιο, Πενσιλβάνια- επέκριναν τη MySpace για το γεγονός ότι δεν παραδίδει τα δεδομένα. Η εταιρεία απάντησε ότι είναι πρόθυμη να συνεργαστεί, ωστόσο η ομοσπονδιακή νομοθεσία ορίζει ότι η παράδοση των στοιχείων μπορεί να γίνει μόνο με δικαστική εντολή.

Οι εισαγγελείς συναντήθηκαν με εκπροσώπους της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα για να ρυθμίσουν τις νομικές λεπτομέρειες. Τη Δευτέρα, η MySpace ανακοίνωσε ότι έλαβε τις δικαστικές εντολές και θα αρχίσει την παράδοση των δεδομένων άμεσα.

Ο γενικός σύμβουλος της MySpace, Μάικ Ανγκους, δήλωσε ότι το σύστημα παρακολούθησης της Sentinel θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες υπηρεσίες «κοινωνικής δικτύωσης», στις οποίες οι χρήστες δημιουργούν προφίλ με φωτογραφίες, μουσική, κείμενα και άλλα προσωπικά στοιχεία.

Ο Ανγκους δήλωσε ακόμα ότι η εταιρεία του θα δώσει στις Αρχές άμεση πρόσβαση στη βάση δεδομένων με τους παραβάτες.

Οι εισαγγελείς, από την πλευρά τους, χαιρέτισαν την κίνηση της εταιρείας, ορισμένοι ωστόσο ζήτησαν τη λήψη νέων μέτρων για τον αποκλεισμό των παιδεραστών. Ο εισαγγελέας του Οχάιο Μαρκ Νταν δήλωσε ότι η MySpace πρέπει «να εφαρμόσει ένα αποτελεσματικό σύστημα επιβεβαίωσης της ηλικίας [των χρηστών], το οποίο θα καθιστούσε τον δικτυακό τόπο σημαντικά πιο ασφαλή».

Πηγή: In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails