Σάββατο 5 Μαΐου 2007

Πλήρης κάλυψη για την εξωσωματική

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει στο Σχέδιο Δράσης του υπουργείου Υγείας η δυνατότητα που δίνεται πλέον σε γυναίκες που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί να κάνουν με την κάλυψη των ασφαλιστικών τους ταμείων όσες προσπάθειες απαιτούνται για να καταφέρουν να τεκνοποιήσουν.
Εκτιμάται ότι σήμερα στη χώρα μας ένα στα πέντε ζευγάρια είναι υπογόνιμα και οι προσπάθειες εξωσωματικής κοστίζουν ακριβά. "Υποστηρίζουμε τη νέα οικογένεια, προτείνουμε την ολοκληρωμένη κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία όλων των προσπαθειών για εξωσωματική γονιμοποίηση" είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Το μέτρο αφορά όλες τις γυναίκες μετά τα 30 που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί και μέχρι σήμερα μπορούσαν να επιχειρήσουν τρεις έως τέσσερις φορές, καθώς μόνο τόσες προσπάθειες καλύπτουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία.
"Η νέα πολιτική", είπε στον ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Αβραμόπουλος "είναι η στήριξη της οικογένειας και των υπογόνιμων ζευγαριών, αλλά και η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας". Γι αυτό και η απόφαση, "υπογράμμισε", του υπουργείου Υγείας, να καλύπτονται εξ ολοκλήρου τα έξοδα της εξωσωματικής γονιμοποίησης στα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί.
Απομένουν για την εφαρμογή του νόμου τα προεδρικά διατάγματα". Σύμφωνα με τον υπουργό, είναι θέμα των επόμενων δύο μηνών, ενώ συγκροτήθηκε και ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή.


Πηγή: Antenna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails