Τετάρτη 16 Μαΐου 2007

Πανελλήνια γιορτή του χαλβά στη Χαλκίδα

Η Ένωση Ζαχαροπλαστών νομού Εύβοιας με επιστολή της στο νομάρχη Ευβοίας, κοινοποιεί την πρόθεσή της να καθιερώσει την πραγματοποίηση της πανελλήνιας γιορτής του χαλβά στη Χαλκίδα κάθε χρόνο στις 11 Ιουνίου, μετά την επιτυχία που είχε το εγχείρημα της Ένωσης το περσινό καλοκαίρι. Ας σημειωθεί ότι έγινε εγγραφή στο βιβλίο «Guinness» για την παρασκευή του μεγαλύτερου και βαρύτερου χαλβά.

Το σωματείο επισημαίνει όμως ότι για την καθιέρωση αυτής της γιορτής χρειάζεται τη συνεχή βοήθεια κάθε χρόνο όλων των φορέων του νομού και φυσικά της νομαρχίας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η προσπάθεια αυτή συμβάλλει και στη συλλογική τουριστική προβολή της Χαλκίδας και κατ' επέκταση του νομού.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα τύχουμε και στο μέλλον της αμέριστης συμπαράστασής σας που θα είναι οικονομική, υλική και προβολής στα ΜΜΕ και ιδιαίτερα στα τηλεοπτικά κανάλια της πρωτεύουσας για μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού. Από κάθε συλλογική προσπάθεια πιστεύουμε ότι έχουμε να ωφεληθούμε όλοι μας» καταλήγει η ανακοίνωση των ζαχαροπλαστών.

Πηγή: Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σημείωση της Dotteam: Όσοι πιστοί του παραδοσιακού αυτού γλυκίσματος σπεύσατε στην Χαλκίδα στις 11/6! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails