Τετάρτη 2 Μαΐου 2007

Από τις 3 έως τις 14 Μαΐου η 30ή Γιορτή Βιβλίου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Tην Πέμπτη 3 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, ανοίγει τις πύλες της η 30ή Γιορτή Βιβλίου. Η έκθεση, γεμάτη θησαυρούς γνώσεων, ιδεών, δρώμενα και εκπλήξεις για τους επισκέπτες της, θα φιλοξενείται στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μέχρι της 14 του μήνα.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργού Πολιτισμού, σε συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού Αθήνας.

Την «κορδέλα» των εγκαινίων θα κόψουν ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στους πρωτεργάτες του θεσμού Δ. Παπαδήμα και Γ. Δαρδανό.

Σε συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών Δημ. Παντελέσκος ανέφερε ότι στη φετινή Γιορτή θα συμμετάσχουν 300 εκδότες από την Ελλάδα και την Κύπρο με 254 περίπτερα, ενώ προγραμματίζονται και διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις.

Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν η έκθεση 30 χρόνια Γιορτή Βιβλίου και το μεγάλο αφιέρωμα Μέσα προβολής, προώθησης και διάδοσης του Βιβλίου (4-11/5).

Για τους λιλιπούτειους επισκέπτες της, η Γιορτή θα διαθέτει μεγάλο αφιέρωμα σε βιβλία, αλλά και δρώμενα με θεατρικές παραστάσεις. Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει, μέσω κληρώσεων αξιόλογα δώρα, όπως ταξίδια σε Λευκωσία και Αλεξάνδρεια και βιβλία.

Την έκθεση θα επισκεφθούν αρκετοί συγγραφείς, οι οποίοι θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους.

Πηγή: In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails