Σάββατο 5 Μαΐου 2007

Σε επαφές για την εξαγορά της Yahoo! φέρεται να βρίσκεται η Microsoft

Η Microsoft φέρεται να επαναλαμβάνει τις προσπάθειες για την απόκτηση της δημοφιλούς δικτυακής πύλης Yahoo! προκειμένου να ανταγωνιστεί την Google Inc.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post η Microsoft κάλεσε την Yahoo! να προσέλθει σε επίσημες συνομιλίες για μία συμφωνία που εκτιμάται ότι μπορεί να αγγίξει τα 50 δισ. δολάρια (36,8 δισ. ευρώ).
Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Yahoo! κυμαίνεται περί τα 38 δισ. δολάρια.
Λόγω του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, η μετοχή της Yahoo! ενισχύονταν 18% την Παρασκευή, στα 33,40 δολάρια.
Η Microsoft αρνήθηκε να κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο, αλλά και η Wall Street Journal αναφέρει ότι διευθυντικά στελέχη των δύο επιχειρήσεων αναζητούν, σε προκαταρκτικό στάδιο, συγχώνευση ή κάποια άλλη μορφή συνεργασίας.
Η WSJ επικαλείται υπευθύνους των δύο εταιρειών που γνωρίζουν τις συνομιλίες.
Η Microsoft και η Yahoo! είχαν διερευνήσει και πέρυσι τα περιθώρια κάποιας συνεργασίας, αλλά δεν είχαν καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα.
H Microsoft βρίσκεται πίσω στον τομέα της αναζήτησης στο Διαδίκτυο, τόσο σε σχέση με το Google όσο και σε σχέση με την Yahoo!
Το Google, επιπλέον, αναπτύσσει ιντερνετικές εφαρμογές ανταγωνιστικές του Microsoft Office.
Στον κρίσιμο τομέα των διαφημιστικών εσόδων, η Google ανακοίνωσε πρόσφατα συμφωνία 3,1 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της online διαφημιστικής εταιρείας DoubleClick.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Yahoo, από την πλευρά της, ανακοίνωσε την εξαγορά ποσοστού 80% της διαφημιστικής Right Media έναντι 680 εκατ. ευρώ.


Πηγή: In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails