Δευτέρα 7 Μαΐου 2007

Το σήκωσε το τιμημένο!

To 4ο αστέρι μπήκε στη φανέλα! Μετά από έναν καταπληκτικό τελικό στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός νίκησε 93-91 την ΤΣΣΚΑ και έγινε πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά στην ιστορία του. Ο Σισκάουσκας και ο Διαμαντίδης οδήγησαν τους πράσινους, την ώρα που ο Παπαλουκάς λίγο έλειψε να σκοτώσει μόνος του τον Παναθηναϊκό. Εκπληκτικό το παιχνίδι, θα μείνει στην μπασκετική ιστορία.

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε την τελειότητα, τουλάχιστον κατά το πρώτο ημίχρονο. Δίδαξε πως μπορεί μία ομάδα να επιτίθεται αποτελεσματικά σε επιθέσεις 5 εναντίον 5 ενώ στην άμυνα έκλεισε τους διαδρόμους προς το καλάθι, κυρίως στους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ.

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς είχε πάντα ή σχεδόν πάντα τις κατάλληλες επιλογές στην επίθεση. Διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα, παίρνοντας σκορ από όλους τους παίκτες και έχοντας τον Διαμαντίδη σε ρόλο μαέστρου. Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Ετόρε Μεσίνα θυμήθηκε πολύ νωρίς τον Θοδωρή Παπαλουκά, μόλις στο 4’. Ο Ομπράντοβιτς αντέδρασε από τον πάγκο βάζοντας τον Σισκάουσκας πάνω του αλλά αυτή η άμυνα δεν βγήκε. Ο Ελληνας πλέι μέικερ ήταν σαφώς πιο γρήγορος και δημιουργούσε προβλήματα, όπως και ο Σμόντις στον Αλβέρτη.

Πηγή: Contra.gr
> Διαβάστε όλο το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails