Πέμπτη 17 Μαΐου 2007

Ανοίγει την Πέμπτη τις πύλες της η 4η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το πανόραμα της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής, αλλά και βιβλία από 47 ξένες χώρες, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το βιβλιόφιλο κοινό στην 4η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη, 17 Μαΐου.

Το τετραήμερο φεστιβάλ με πρωταγωνιστή το βιβλίο συνθέτουν λογοτεχνικές συναντήσεις, παρουσία 90 περίπου Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, παρουσιάσεις βιβλίων, θεματική έκθεση αφιερωμένη στο «Ταξίδι», αφιερώματα, στρογγυλά τραπέζια, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ και ταινιών, η παιδική γωνιά με θέμα «Στη διασταύρωση των πέντε ηπείρων» συνθέτουν ένα τετραήμερο φεστιβάλ με πρωταγωνιστή το βιβλίο.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ και το Σάββατο μέχρι τις 10:00 μμ. Καθημερινά θα πραγματοποιούνται περίπου 150 εκδηλώσεις.

Τα εγκαίνια θα τελέσει η ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας την Πέμπτη 17 Μαΐου, στις 7:00 το απόγευμα της Πέμπτης. Την τελετή, στην αίθουσα ΚΟΡΩΝΑ της HELEXPO θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης, με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Δημήτρη Αρβανίτη.

Πηγή: In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails