Παρασκευή 4 Μαΐου 2007

Η Google εγκαινιάζει υπηρεσία εξατομικευμένων ιστοσελίδων

Μια σειρά νέων εργαλείων που παρουσίασε η Google επιτρέπει στους χρήστες να εξατομικεύουν τη γνώριμη πρώτη σελίδα της μηχανής αναζήτησης, αλλά και να δημοσιεύουν δικά τους κείμενα, φωτογραφίες και άλλες δημιουργίες.

Οι ανανεωμένες υπηρεσίες εξατομίκευσης, με τη γενική ονομασία «iGoogle», αντλούν έμπνευση από τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το δημοφιλές MySpace, το Facebook και το Flickr.

Η λειτουργία εξατομίκευσης, η οποία είναι διαθέσιμη εδώ και δύο χρόνια αλλά τώρα αναβαθμίζεται με νέα χαρακτηριστικά, επιτρέπει στους χρήστες να εμπλουτίζουν την πρώτη σελίδα της μηχανής αναζήτησης με ειδήσεις, φωτογραφίες, δελτία καιρού και χιλιάδες άλλα χαρακτηριστικά.

Για να βοηθήσει τους χρήστες στη δημιουργία εξατομικευμένου περιεχομένου, η εταιρεία παρουσίασε το «Gadget Maker», το οποίο επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημοσιεύει το υλικό του χωρίς να χρησιμοποιεί κώδικα, αρκεί να γνωρίζει πώς να ανεβάζει φωτογραφίες και να συμπληρώνει απλές φόρμες.

Το Gadget Maker περιλαμβάνει επτά πρότυπα για τέτοια εξατομικευμένα «gadget» (επιπλέον στοιχεία που δημοσιεύονται στην προσωπική σελίδα), με εργαλεία για τη δημοσίευση φωτογραφιών και τη δημιουργία προσωπικών προφίλ και λιστών με αγαπημένα τραγούδια ή ταινίες.

Μια ακόμα νέα λειτουργία της μηχανής αναζήτησης παρουσιάζει επιτρέπει στους χρήστες να φέρνουν τα αποτελέσματα στα μέτρα της περιοχής όπου ζουν. Έτσι, η αναζήτηση με τη λέξη-κλειδί «πίτσα», θα φέρει ως αποτελέσματα τις πλησιέστερες πιτσαρίες, αντί για τις δημοφιλέστερες πιτσαρίες σε ολόκληρο τον παγκόσμιο ιστό. Πάντως η δυνατότητατη αυτή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στην Ελλάδα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Google παρουσίασε μια ακόμα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να ανατρέχουν στο προσωπικό ιστορικό των αναζητήσεών τους, που μπορεί να καλύπτει διάστημα αρκετών ετών.

Η δυνατότητα αυτή είναι προαιρετική, διαθέσιμη μόνο στους χρήστες που έχουν δώσει άδεια στη Google να αποθηκεύει τις δραστηριότητές τους.

Πηγή: In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails