Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007

Ανακοίνωση του Freemail.gr για την σύλληψη 20χρονου για phishing.

Σχετικά με την είδηση της επ' αυτοφόρω σύλληψης 20χρονου στην Θεσσαλονίκη για ηλεκτρονική απάτη και την οποία δημοσιεύσαμε πριν λίγες μέρες, ο διαχειριστής της δωρεάν υπηρεσίας email, Freemail.gr εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Αγαπητοί φίλοι,

Σας ενημερώνουμε ότι τις τελευταίες ημέρες ένας χρήστης από την Ελλάδα επιχείρησε, συστηματικά και επίμονα δημιουργώντας πολλαπλούς λογαριασμούς, να στείλει τεράστιο αριθμό παραπλανητικών μηνυμάτων (phishing) μέσω του Freemail με σκοπό να αποσπάσει χρήματα από τους παραλήπτες. Αυτό είχε ως άμεσο αποτέλεσμα αφενός την επιβάρυνση του συστήματός μας και αφετέρου την εισαγωγή του smtp.freemail.gr σε διάφορες μαύρες λίστες του Internet.

Η ομαλή λειτουργία του Freemail έχει ήδη αποκατασταθεί πλήρως και η εξερχόμενη αλληλογραφία των χρηστών μας διακινείται κανονικά και χωρίς προβλήματα. Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθηκε από τις αστυνομικές αρχές και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη με τις κατηγορίες της απάτης και πλαστογραφίας.

Το Freemail δημιουργήθηκε το 1997 με στόχο να προσφέρει στο Ελληνικό Internet μία χρήσιμη και εύχρηστη υπηρεσία δωρεάν ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς περιττούς περιορισμούς και απαγορεύσεις, αλλά και ελεύθερη από ιούς, απάτες (phishing/scam), και διαφημιστικά μηνύματα (spam). Δέκα χρόνια μετά παραμένει προσηλωμένο στον ίδιο στόχο και στις ίδιες αρχές.

Φιλικά,webmaster@freemail.gr

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σχετικά με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουμε δει πολλά αρνητικά. Πριν την καταδίκη μη χαίρεσαι. Περίμενε να δούμε τι θα πει το δικαστήριο. Το ίδια έλεγαν μεγαλόστομα για έναν γέρο 72 ετών προ ετών που τον έκαναν αστυνομία και δημοσιογράφοι τέρας παιδεραστή και πορνογράφο-παιδόφιλο, και αθωώθηκε πανηγυρικά με ευθύνες στους αστυνομικούς.

gotchagr είπε...

Καλημέρα φίλε μου,

Δεν είναι θέμα αν χαίρομαι ή όχι. Ασφαλώς και θα περιμένω την απόφαση του δικαστηρίου που θα κρίνει τελικά την τύχη του 20χρονου. Ωστόσο πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται στις διωκτικές αρχές αλλά στο ελλειπές νομοθετικό πλαίσιο που έχει η Ελλάδα όσον αφορά το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Φιλικά
Μπάμπης

Related Posts with Thumbnails