Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

Ανοικτά μέτωπα στην Εύβοια - Τελευταίες εξελίξεις (2:57 μ.μ.)

Ευχάριστα τα νέα από το δήμο Κύμης, καθώς η φωτιά που έκαιγε στους Ανδρωνιάνους έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Η άμεση επέμβαση στη φωτιά του Μίστρου είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά. Από το πρωί στην περιοχή των οικισμών Μίστρου, Θεολόγου και Γέροντα, επιχειρούσαν 2 αεροπλάνα και στη συνέχεια προστέθηκαν άλλα 3. Σημαντική ήταν και η βοήθεια από τους γύρω δήμους και από ιδιώτες.

Η κατάσταση δεν είναι το ίδιο ευχάριστη στις περιοχές των δήμων Στυρέων και Μαρμαρίου. Το μέτωπο έχει αναζωπυρωθεί στις περιοχές των Μεσοχωρίων και Ζωοδόχου Πηγής (Ρεούζι). Η φωτιά έχει περάσει και στους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται γύρω από τον οικισμό των Στύρων, τα γνωστά Δρακόσπιτα και την ακρόπολη, που άντεξαν στο χρόνο και απειλούνται τώρα από τις φλόγες. Το ίδιο μέτωπο απειλεί και τα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή του φαραγγιού του Χάρακα προς Αιγαίο πέλαγος. Παράλληλα ένα άλλο μέτωπο έχει περάσει στο Μαρμάρι από την ορεινή περιοχή, ενώ απειλείται η κατοικημένη παραλιακή περιοχή του Πόρτο Λάφια.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στην περιοχή της Σέτας, μια περιοχή με πυκνό δάσος και δύσβατα μονοπάτια. Το μέτωπο καίει ανάμεσα στους οικισμούς Ανω και Κάτω Σέτας με κατεύθυνση πλέον το Ξηροβούνι, που χωρίζει τη φωτιά με τον ορεινό όγκο της Δίρφης. Στην περιοχή επιχειρεί ένα ελικόπτερο. Από τους αρμόδιους γίνονται προσπάθειες για τη διάνοιξη ζωνών πυροπροστασίας.

Σύμφωνα με πληροφόρηση από την πυροσβεστική υπηρεσία, υπό έλεγχο έχει τεθεί και η πυρκαγιά στο δήμο Κονιστρών. Αντίθετα, υπάρχουν πληροφορίες ότι η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στον οικισμό Μακρυχώρι του δήμου.

Στο δήμο Ταμυνέων, υπάρχουν μόνο μικρά μέτωπα, τα οποία δεν δημιουργούν κίνδυνο και γρήγορα θα έχουν σβήσει εντελώς.

Υπάρχουν φόβοι ότι η κατάσταση στην Εύβοια θα χειροτερέψει καθώς αναμένεται αύξηση των ανέμων από το απόγευμα της Δευτέρας 27 Αυγούστου.

Πηγή: Σερβιτόρος της Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails