Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007

Δημοπρασία έργων Ελλήνων ζωγράφων στο Λονδίνο

Σημαντικά έργα σπουδαίων Ελλήνων ζωγράφων θα περιλαμβάνει η επόμενη δημοπρασία "Τhe Greek Sale" του οίκου Sotheby’s που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 14 Νοεμβρίου 2007.
Μεταξύ των έργων τέχνης θα περιλαμβάνονται πίνακες του Γιάννη Τσαρούχη, του Κωνσταντίνου Βολανάκη, του Γιάννη Μόραλη, του Κωνσταντίνου Παρθένη, του Θεόδωρου Ράλλη και άλλων. Στην προηγούμενη δημοπρασία ελληνικών έργων τέχνης, το Μάιο του 2007, συγκεντρώθηκε ποσό ρεκόρ, προσελκύοντας έντονο ενδιαφέρον από ένα μεγάλο εύρος διεθνών ιδιωτών αγοραστών και εταιρικών πλειοδοτών, οι οποίοι οδήγησαν τις τιμές σε επίπεδα πολύ πάνω από τις προσδοκίες που υπήρχαν πριν τη δημοπρασία. Ειδικότερα, η δημοπρασία πέτυχε το συνολικό ποσό-ρεκόρ των 10.994.082 ευρώ (7.474.400 λιρών) - 6,75 εκατ. ευρώ πάνω από τη χαμηλότερη εκτίμηση για τη δημοπρασία, και σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ πάνω από την υψηλότερη εκτίμηση (η αρχική εκτίμηση ήταν μεταξύ 4.234.716 - 6.170.418 ευρώ). Πρόκειται μακράν για το υψηλότερο συνολικό ποσό που πέτυχε ποτέ δημοπρασία ελληνικής τέχνης από κάθε οίκο δημοπρασιών.
Tο δεύτερο υψηλότερο συνολικό ποσό που συγκέντρωσε ποτέ δημοπρασία αυτού του είδους, ήταν 7,3 εκατομμύρια ευρώ (4,9 εκατομμύρια λίρες), ποσό που συγκεντρώθηκε στη δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο το Νοέμβριο του 2006.
Πηγή: Ert.gr

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η ενόχλησή μου είναι ακριβώς ότι ξεπουλιούνται έργα μεγάλων καλλιτεχνών. Όλα στο βωμό της εμπορευματοποίησης.

Related Posts with Thumbnails