Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007

Διόδια στο κέντρο της Στοκχόλμης!

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα στη Στοκχόλμη το μέτρο των διοδίων για τους οδηγούς που επιθυμούν να εισέρχονται στο κέντρο της πόλης.

Το τέλος είναι ύψους από 1.08- 2.17 Ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος και αφορά την είσοδο στο κέντρο της πόλης από τις 6.30 π.μ. ως τις 6.30 μ.μ. Το μέτρο εγκρίθηκε πέρσι από τους κατοίκους της σουηδικής πρωτεύουσας με δημοψήφισμα και επικυρώθηκε από τη βουλή στα τέλη Ιουνίου.

Κατά την επτάμηνη δοκιμαστική περίοδο εφαρμογής του, το 2006, βελτιώθηκε σημαντικά η ποιότητα του αέρα ενώ η κυκλοφορία μειώθηκε κατά 20%. Για τη διευκόλυνση των κατοίκων που ήθελαν να αποφύγουν τα τέλη των διοδίων, επεκτάθηκε το δίκτυο των δημόσιων συγκοινωνιών από τα προάστια προς το κέντρο της πόλης.

Πηγή: ΕΡΤ online

ΥΣ dotteam.gr: Ορίστε, αυτή είναι κοινωνία. Φαντάζεστε αυτό το μέτρο στην Αθήνα ή στις μεγάλες πόλεις; Επανάσταση θα γινόταν!

4 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το θέμα δεν είναι νομίζω η αφαίμαξη του πολίτη, αλλά η σωστή εκπαίδευσή του και η προληπτική πολιτική για το περιβάλλον και την αυτοκίνηση. Διαφωνώ για το μέτρο αυτό.

gotchagr είπε...

Εχτές άκουσα ότι θα γίνει το ίδιο και στο κέντρο της Αθήνας. Και μένα θα μου κακοφανεί να πληρώνω για να μπω στο κέντρο, όταν κατεβαίνω Αθήνα, ωστόσο δεν είμαι ούτε αρνητικός ούτε θετικός, αρκεί να υπάρχουν αποτελέσματα.

Ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
Μπάμπης

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σκέψεις ακούγονται μόνο για να δουν πώς θα αντιδράσει ο κόσμος. Και στη Θεσσαλονικη τα ίδια γράφονται και λέγονται. Ωστόσο, τα κυκλοφοριακά προβλήματα ισχύουν επειδή απλά κανείς δεν ενδιαφέρεται να διδάξει τη χρήση των ΜΜΜ και μόνο με χρήματα και το μπάτσο νομίζουν ότι θα μάθουμε, θησαυρίζοντας το Κράτος και γλιτώνοντας από μία λαϊκή οικονομική πολιτική.

gotchagr είπε...

Δεν ξέρω αν το κάνουν γι' αυτό που λες, εγώ θα περιμένω να δω πώς θα γλυτώσουμε από την κυκλοφοριακή συμφόρηση και την μόλυνση του περιβάλλοντος...

Related Posts with Thumbnails