Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Η Εθνική Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας!!!

Η Εθνική Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας
Στην τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας προκρίθηκε η Ελλάδα.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος παρά την πίεση που δέχθηκαν από τους Ρουμάνους, προηγήθηκαν μέσα στο Βουκουρέστι με τον Κώστα Μήτρογλου στο 23' και κάπου εκεί κλείδωσαν την πρόκριση σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου αγώνα στο «Γ.Καραϊσκάκης».

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα αφού και το δικό τους γκολ το... βάλαμε εμείς, έπειτα από λάθος συνεννόηση του Τοροσίδη με τον Παπασταθόπουλο στο 55'.

Η ελληνική ομάδα προκρίθηκε, πολύ απλά, επειδή έπαιξε στα γνωστά στάνταρ της το στιλ που έχει αφομοιώσει άριστα από το 2004 και ύστερα: συμπαγές, «σφιχτό» παιχνίδι με εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις, χωρίς αυτό να γίνεται εις βάρος της επιθετικής λειτουργίας και κυρίως μια ομαδικότητα και μια αυτοθυσία του ενός για τον άλλο, που έχει γίνει σήμα κατατεθέν αυτού του συγκροτήματος.

Εφαρμόζοντας στο ακέραιο το τακτικό πλάνο του Φερνάντο Σάντος, οι διεθνείς δεν άφησαν τους γηπεδούχους να πάρουν… ανάσα. Οι Ρουμάνοι είχαν ένα καλό αλλά άστοχο σουτ του Μαξίμ στο 6ο λεπτό και πέραν τούτου ουδέν, με τον Καρνέζη να περνά ένα από τα πιο ήσυχα 45λεπτα στην καριέρα του.

Στο απέναντι τερέν, αντίθετα, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έκαναν σαφείς τις προθέσεις τους αρχικά με τον Χολέμπας στο 17΄, όταν το διαγώνιο αριστερό σουτ του «Γερμανού» απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Ταταρουσάνου και στο 22΄, με τον Σαμαρά να αστοχεί στην κεφαλιά από κοντά.

Ένα λεπτό αργότερα, όμως, ο Καραγκούνης έβγαλε τον Μήτρογλου στην «πλάτη» της ρουμανικής άμυνας, που δεν είχε λάβει το μάθημα στον πρώτο αγώνα και ο άσσος του Ολυμπιακού πλάσαρε υποδειγματικά για το 0-1, σκοράροντας το τρίτο γκολ του σε δύο παιχνίδια απέναντι στους Ρουμάνους και σφραγίζοντας, ουσιαστικά, την πρόκριση.

Οι Ρουμάνοι μπήκαν πιο επιθετικά στην επανάληψη για να παίξουν τις τελευταίες ελπίδες τους και στο 55΄ ισοφάρισαν με τον μοναδικό τρόπου που θα μπορούσαν, δηλαδή με (απίστευτο)αυτογκόλ, όταν Τοροσίδης και Χολέμπας πήγαν να διώξουν την μπάλα, αυτή κόντραρε στον δεύτερο και «κρέμασε» τον Καρνέζη.

Στο 62΄ ένα επικίνδυνο σουτ του Κίρικες έβγαλε δύσκολα στη δεξιά γωνία του ο Καρνέζης. Η Εθνική δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, είχε χάσει μέτρα και δεχόταν επιθέσεις, που προϊόντος του χρόνου άρχισαν να φθίνουν ως προς τον αριθμό.

Έκτοτε η αναμέτρηση κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις έως τη λήξη, με τους περίπου 2.000 Έλληνες φιλάθλους να αλαλάζουν στις εξέδρες το τελευταίο δεκάλεπτο, ανακαλώντας το… διάσημο σύνθημα που ακούστηκε στα γήπεδα της Πορτογαλίας και να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο, ενώ το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους διεθνείς ένα «κουβάρι» στον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μήτρογλου, Χολέμπας

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Βίκτορ Πιτούρκα): Ταταρουσάνου, Ματέλ, Ρατ (26΄ Λατοβλέβιτς), Γκοϊάν, Κίρικες, Χομπάν, Μάρικα, Τανάσε, Τόργιε (56΄ Νικουλάε), Στάνκου (86΄ Γκρόσαβ), Μαξίμ.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (72΄ Βύντρα), Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (80΄ Μανωλάς), Καραγκούνης (73΄ Σάμαρης), Τζιόλης, Μανιάτης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου.

Τηλεγράφημα Σαμαρά

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στους παίκτες της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου και τον προπονητή της Φερνάντο Σάντος, απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά τη λήξη του δεύτερου αγώνα μπαράζ με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι (1-1) που οριστικοποίησε την παρουσία της Ελλάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας όπου το προσεχές καλοκαίρι θα γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δήλωσεις Παναγιωτόπουλου, Ανδριανού

Μετά την πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας του ποδοσφαίρου επί της Ρουμανίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2014 στη Βραζιλία, ο Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις.

Πάνος Παναγιωτόπουλος (Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού): «Το ελπίσαμε. Το πιστέψαμε. Το προσπαθήσαμε, το πετύχαμε! Η θριαμβευτική μας πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, είναι κάτι που κάθε Ελληνας αξίζει σήμερα να γιορτάσει.
Γιατί δείχνει ότι οι διεθνείς διακρίσεις τής Εθνικής μας ομάδας, ήδη από το Euro του 2004, δεν είναι συμπτωματικές. Ότι η πορεία της είναι συστηματική, ανοδική και γι’ αυτό βγαίνει μπροστά, γι’ αυτό ταξιδεύει όλο και πιο μακριά.
Αλλά και γιατί αυτή η πορεία συμβαδίζει με τις γενικότερες προσδοκίες της Ελληνικής κοινωνίας. Δεν είναι εύκολη. Ομως με σύστημα, ενότητα και σκληρή προσπάθεια θα είναι επίσης νικηφόρα.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους που στέκονται δίπλα στην Εθνική μας. Θέλω να συγχαρώ τους διεθνείς μας ποδοσφαιριστές, τον ομοσπονδιακό προπονητή, την ΕΠΟ, όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής που συνεργάστηκαν αποτελεσματικά και να ευχηθώ καλή επιτυχία και στους επόμενους αγώνες. Με τη νίκη και στη Βραζιλία!».

Γιάννης Ανδριανός (Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού): «Η θριαμβευτική πρόκριση της Εθνικής μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι πρώτα απ’ όλα μια πολύτιμη αφορμή χαράς για κάθε Έλληνα φίλαθλο σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα και την κοινωνία μας.
Και βεβαίως, είναι μια ακόμη απτή απόδειξη ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει παρόν και μέλλον, έχει ταλαντούχους παίκτες, ποιότητα και διάρκεια.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο, σε ολόκληρη την αποστολή. Όλοι οι Έλληνες ευχόμαστε στην Εθνική κάθε επιτυχία στα γήπεδα της Βραζιλίας»


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails