Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ξεγέλασε τον θάνατο 7 φορές και κέρδισε το Lotto …

Ξεγέλασε τον θάνατο 7 φορές και κέρδισε το Lotto …
Ο Frank Selak είναι σήμερα 85 ετών και συνταξιούχος καθηγητής μουσικής. Κατάγεται από την Κροατία και θεωρεί τον εαυτό του ιδιαίτερα άτυχο. Ο υπόλοιπος κόσμος, βέβαια, τον θεωρεί πολύ τυχερό. Συνολικά, ο Frank ξεγέλασε τον θάνατο επτά φορές και στο τέλος κέρδισε στο Lotto $600,000.

Ας πάρουμε την ιστορία, όμως, από την αρχή. Η πρώτη φορά που ήρθε αντιμέτωπος με τον θάνατο ήταν τον Ιανουάριο του 1962. Ταξίδευε από το Σαράγιεβο προς το Ντουμπρόβνικ, όταν το τρένο στο οποίο βρισκόταν εκτροχιάστηκε και κατέληξε σε ένα ποτάμι, που εκείνη την εποχή ήταν παγωμένο. Στο δυστύχημα αυτό 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αλλά ο Selak κατάφερε να επιβιώσει. Παρόλο που έσπασε το χέρι του, έφθασε κολυμπώντας στην ακτή και όταν τον βρήκε η ομάδα διάσωσης είχε υποθερμία και βρισκόταν σε σοκ. Όμως, σώθηκε και το τίμημα ήταν μικρό, κάτι μώλωπες και ένα σπασμένο χέρι.

Δεν πέρασε πολύς καιρός. Μόλις έναν χρόνο αργότερα, ο Selak δοκίμασε να κάνει το πρώτο του αεροπορικό ταξίδι. Είχε καταλάβει ότι με το τρένο μάλλον δεν τα πήγαινε καλά …Κατά τη διάρκεια της πτήσης, όμως, η πόρτα του αεροπλάνου άνοιξε και το αεροσκάφος συνετρίβη. Αυτή τη φορά σκοτώθηκαν 19 άνθρωποι. Ο Κροάτης για να αποφύγει τον θάνατο πήδηξε από την ανοικτή πόρτα, χωρίς αλεξίπτωτο. Για καλή του τύχη προσγειώθηκε σε έναν αχυρώνα. Αν και ήταν αναίσθητος όταν τον βρήκε το σωστικό συνεργείο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, είχε μόνο μερικά ελαφρά τραύματα. Ούτε ο James Bond δεν θα τα κατάφερνε καλύτερα …

Τρία χρόνια αργότερα, ο οδηγός του λεωφορείου, στο οποίο επέβαινε, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο κατέληξε σε ένα ποτάμι. Γνώριμες καταστάσεις …Για ακόμα μία φορά, κατάφερε να κολυμπήσει προς την ακτή και να σωθεί. Είχε μόνο μερικά κοψίματα και μώλωπες, αλλά ήταν σε καλύτερη κατάσταση από τα 4 άτομα που έχασαν τη ζωή τους.
Ξεγέλασε τον θάνατο 7 φορές και κέρδισε το Lotto …
Μετά από ένα μικρό διάλειμμα τεσσάρων ετών και έχοντας διαβάσει τα σημάδια, ο Frank αποφάσισε να μην ταξιδεύει με τρένα, αεροπλάνα ή λεωφορεία και να πάρει το δικό του αυτοκίνητο. Δυστυχώς, ούτε αυτό αποτέλεσε σωστή επιλογή. Μία μέρα και ενώ οδηγούσε κατά μήκος ενός κεντρικού δρόμου, το αυτοκίνητό του έπιασε φωτιά. Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα κατάφερε να απομακρυνθεί από το φλεγόμενο όχημα και να γλιτώσει από την έκρηξη που ακολούθησε στην δεξαμενή καυσίμων.
Αντί να καταλάβει ότι ασφαλέστερο θα ήταν να οδηγεί ένα ποδήλατο, για παράδειγμα, αποφάσισε να αγοράσει ένα δεύτερο αυτοκίνητο. Τι το ήθελε; Τρία χρόνια μετά το τελευταίο περιστατικό,  και το δεύτερο αυτοκίνητό του πήρε φωτιά. Αυτή τη φόρα λόγω της ελαττωματικής αντλίας καυσίμων, που “ψέκασε” τον ζεστό κινητήρα με βενζίνη. Αποτέλεσμα; Φλόγες να ξεπηδήσουν μέσω των αεραγωγών και ο Selak να χάσει τα περισσότερα από τα μαλλιά του. Τουλάχιστον για λίγο καιρό δεν χρειάστηκε να επισκεφθεί το κομμωτήριο …

Πέρασαν είκοσι χρόνια ηρεμίας. Προφανώς και ο ίδιος ο Frank είχε πιστέψει ότι οι ατυχίες του είχαν τελειώσει και αισθανόταν πια ασφαλής. Όμως, ο θάνατος είχε δείξει την προτίμησή του στο πρόσωπο του Κροάτη μουσικού.

Πλέον, ο Selak δεν χρησιμοποιούσε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είχε αποφασίσει ότι ο ασφαλέστερος τρόπος μετακίνησής του ήταν το περπάτημα. Και όντως περπατούσε στους δρόμους του Ζάγκρεμπ το 1995, όταν ένα διερχόμενο λεωφορείο τον χτύπησε. Και όντως τα κατάφερε ακόμα μία φορά να γλιτώσει με ελαφρούς τραυματισμούς.

Ξεγέλασε τον θάνατο 7 φορές και κέρδισε το Lotto …
Το 1996, μόλις έναν χρόνο αργότερα, ο Frank “έχασε” την έβδομη ζωή του. Θέλησε να κάνει μια βόλτα με το αυτοκίνητο στο βουνό …Σε μία στροφή του δρόμου είδε ένα φορτηγό να έρχεται κατά πάνω του. Για να αποφύγει την μετωπική σύγκρουση, αποφάσισε να ρίξει το αυτοκίνητο στο προστατευτικό κιγκλίδωμα. Δυστυχώς, το Skoda πέρασε από πάνω τις μπάρες και έπεσε στον γκρεμό των περίπου 90 μέτρων. Έχοντας προφανώς, εκτός από τις ζωές, και τα αντανακλαστικά μίας γάτας, ο Selak πήδηξε από το αυτοκίνητό του τη σωστή στιγμή και πιάστηκε από ένα δένδρο, βλέποντας από κάτω του τη συντριβή του αυτοκινήτου. Τελικό σκορ: Selak – θάνατος 7-0!
Η ζωή του τελικά άλλαξε το 2003, όταν αγόρασε το πρώτο του λαχείο. Προς έκπληξη δική του, αλλά όχι των υπολοίπων, κέρδισε το λαχείο και μαζί με αυτό $ 600,000! Τότε ήταν που έκανε πρόταση γάμου στην πέμπτη γυναίκα του, την Katrina, η οποία φυσικά δέχτηκε. Μάλιστα, δύο χρόνια αργότερα, δήλωσε στην εφημερίδα Daily Telegraph: “Είπα να δοκιμάσω το 5 σαν τυχερό αριθμό. Υποθέτω όλοι οι προηγούμενοι γάμοι μου ήταν καταστροφές”.

Ξεγέλασε τον θάνατο 7 φορές και κέρδισε το Lotto …
Στην ηλικία των 81, ο Selak αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο ζωής του. Μοίρασε τα χρήματα που κέρδισε σε συγγενείς και φίλους, πούλησε το πολυτελές σπίτι που είχε σε ένα ιδιωτικό νησί και μετακόμισε στο πατρικό του στο Ζάγκρεμπ. Άλλωστε, όπως είπε, τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία.
Κράτησε, ωστόσο, μερικά από τα κέρδη του για να καλύψει μία εγχείρηση αντικατάστασης ισχίου και για να φτιάξει ένα προσκύνημα στην Παναγία, ως αντάλλαγμα για την τύχη που του είχε στείλει.

Ενώ οι περισσότεροι τον χαρακτηρίζουν ως τον πιο τυχερό άνθρωπο στον κόσμο, ο ίδιος δεν νοιώθει έτσι. “Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι ήμουν τυχερός που γλίτωσα από τον θάνατο τόσες φορές. Αντίθετα, νόμιζα ότι ήμουν άτυχος που είχα να αντιμετωπίσω τέτοιες καταστάσεις. Αλλά δεν μπορώ να πω στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να πιστέψουν”.

Μετά το λαχείο, σκέφτηκε πολύ τον τρόπο να αποφύγει άλλες τυχόν ατυχίες. Μάλιστα, όταν του έκαναν πρόταση να πρωταγωνιστήσει σε μία διαφήμιση για τα Doritos στην Αυστραλία, ενώ στην αρχή δέχτηκε, ύστερα την απέρριψε. Πώς μετά από τόσα να δοκιμάσεις την τύχη σου σε μία πτήση μέχρι το Σίδνεϊ;

Μεταξύ μας, θεωρώ ότι η πιο σωστή κίνηση που έκανε ήταν η πώληση του σπιτιού του στο νησί …Μπορεί εκεί να μην υπήρχαν τα μέσα μεταφοράς της πόλης, όμως μόνο από ένα μέσο δεν την είχε πάθει …το πλοίο!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails