Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Σουηδοί δυσφημούν τον Kρητικό τουρισμό!

 
Μια διαφήμιση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, έχει ανάψει φωτιές στους ντόπιους φορείς καθώς δυσφημίζει τον κρητικό τουρισμό, παραλληλίζοντας τον με ένα μέρος προς αποφυγή! Σκληρή απάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Χανιών.

Το μήνυμα που αναγράφει στην καμπάνια της η συγκεκριμένη εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά: "Μην εξαναγκάζετε τα παιδιά σας να πάνε στην Κρήτη - Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg".

Όπως ήταν αναμενόμενο, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τουριστικούς παράγοντες του νησιού, με την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων να απαντά μέσω επιστολής προς τον Σουηδό πρέσβη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αξιότιμε κύριε πρέσβη,

Με μεγάλη λύπη, πληροφορηθήκαμε ότι το ψυχαγωγικό πάρκο Liseberg στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας έχει αναρτήσει αφίσα γράφοντας: Μην εξαναγκάζετε τα παιδιά σας να πάνε στην Κρήτη – Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg.
Ως Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, εκπροσωπώντας τον σημαντικότερο προορισμό των Σουηδών, διαμαρτυρόμαστε για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια του συγκεκριμένου ψυχαγωγικού πάρκου και ζητάμε τη βοήθεια σας, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτή η δυσφήμιση. Είναι γνωστό ότι οι δεσμοί Ελλάδας Σουηδίας, και ιδιαίτερα της Κρήτης και του Νομού Χανίων είναι πολύ ισχυροί και σε καμία περίπτωση τέτοιες κακόβουλες ενέργειες δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις των δύο λαών.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας πάνω στο θέμα».

Άμεση ήταν και η αντίδραση της Υπουργού τουρισμού Όλγας Κεφαλλογιάνη η οποία μάλιστα βρίσκεται στη Στοκχόλμη με στόχο την τόνωση του τουριστικού ρεύματος από τη σκανδιναβική χώρα, εξέφρασε την έκπληξή της για τον τρόπο που επέλεξε το ψυχαγωγικό πάρκο του Γκέτεμποργκ για να προσελκύσει πελάτες χρησιμοποιώντας, όπως είπε, αρνητικά έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό όπως είναι η Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails