Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Με οθόνη 4'' και πιο λεπτό το iPhone 5

Ο CEO της Apple, Tim Cook παρουσιάζει το νέο iPhone 5!
To νέο iPhone 5 είναι εδώ και επίσημα. Σε μία παρουσίαση στο Υerba Buena Center of the Arts στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. o CEO της Apple Tim Cook παρουσίασε το πολυαναμενόμενο iPhone 5, το νέο «τέκνο» της πολυπληθούς τεχνολογικής οικογένειας.

To νέο iPhone 5 είναι 18% λεπτότερο από το iPhone 4S (7.6mm), με 20% λιγότερο βάρος (112 γραμμάρια). Οθόνη 4 ιντσών με ανάλυση1136 Χ 640 και 16:9 aspect ratio. Ο λόγος σύμφωνα με τους επισήμους της Apple, που μεγάλωσαν τη συσκευή (αν και ισχυρίζονται πως είναι η λεπτότερη και ελαφρύτερη συσκευή smartphone) είναι λόγω ευχρηστίας. Με πέντε γραμμές εφαρμογών και ανανεωμένα apps (όποια δεν ανανεωθούν θα τρέχουν το ίδιο καλά, με μαύρο περίγραμμα στις άκρες λόγω διαφοράς μεγέθους). Η συσκευή θα χρησιμοποιεί 326ppi Retina Display, ενώ θα έρχεται με Keynote, Pages, Numbers, iPhoto, iMovie και GarageBand.

Σε ό,τι αφορά τις wireless ικανότητες της συσκευής θα έχει υποστήριξη HSPA+, DC-HSDPA και, όπως αναμενόταν, LTE, κάτι που κατέστη δυνατό με τη νέα αντένα που χρησιμοποιεί το iPhone 5. Η WiFi συνδεσιμότητα θα στηρίζεταιι σε 2.4ghz και 5ghz στα 802.11n.

Η «καρδιά» του νέου iPhone 5 θα είναι το τσιπάκι της Apple, “A6”, το οποίο είναι δύο φορές πιο δυνατό από το αντίστοιχο Α5, με 22% μικρότερο μέγεθος. Η μπαταρία του smartphone θα έχει ικανότητα αντοχής 8 ωρών συνομιλίας μέσω 3G, μέχρι 10 ώρες σε αναπαραγωγή βίντεο, 40 ώρες μουσικής, ή 225 ώρες Standby mode.

Η κάμερα είναι κάτι άλλο που αλλάζει. Με 8 megapixel sensor, στα 3264 X2448, με υβριδικό υπέρυθρο φίλτρο και backlight illumination, με 40% ταχύτερη φωτογράφηση λόγω της συνδρομής του A6 chip. Το όμορφο νέο mode, όμως, λέγεται “Panorama” που μπορεί να λάβει συνδυασμένες φωτογραφίες μέχρι 28 megapixel.

Mαζί με όλα αυτά έρχεται και η καταγραφή 1080p video και 720p FaceTime με face detection. Tρία μικρόφωνα στο εμπρόσθιο, πίσω και κάτω μέρος θα εξασφαλίζουν την καλύτερη καταγραφή ομιλίας, ενώ έχει βελτιωθεί και ο ήχος του κινητού με wideband audio.

Επιπροσθέτως, αλλάζει και το dock connector του iPhone 5, και ονομάζεται “Lightning” αφού είναι 80% μικρότερο του αρχικού που πρωτοεμφανίστηκε το 2003. Θα υπάρξουν αντάπτορες για τα προηγούμενα dock connectors σε συνδυασμό με το Lightning, κάτι το οποίο μπορεί να κακοφανεί σε μερικούς, αλλά είναι ένα καλό βήμα προς τα μπρος.

Το λογισμικό του iPhone 5 θα είναι το iOS 6, το οποίο βάσει με τα λεγόμενα των σχεδιαστών του, είναι έτοιμο να αναλάβει όλα τα καθήκοντα της συσκευής και να τα φέρει πέρας στο μέγιστο. Ο Scott Forstall της Apple έκανε, μάλιστα, και επίδειξη του νέου GPS και Maps application, που θα φέρει το smartphone και των ικανοτήτων του.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails