Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Πρώτο έλλειμμα στην ιστορία της Microsoft

Πρώτη φορά στην ιστορία της η κολοσσιαία εταιρεία λογισμικού της Microsoft εμφάνισε οικονομικό έλλειμμα στο πρώτο τέταρτο του έτους παρουσιάζοντας τους τελευταίους μήνες πριν από το τέλος του Ιουνίου 492 εκατομμύρια δολάρια έλλειμμα σε σύγκριση με το περσινό κέρδος ύψους 5,9 δισ. δολαρίων.

Το έλλειμμα ήρθε καθώς η υποτίμηση της εταιρείας Aquantive κατά 6.2 δις δολάρια (περίπου 5 δις ευρώ) το οποίο δεν απόδωσε σύμφωνα με τις προβλέψεις της Microsoft. Η εταιρεία δεν είχε παρουσιάσει έλλειμμα στην ιστορία της από το 1986 όταν και μπήκε στο χρηματιστήριο. Πήρε τον έλεγχο της διαφημιστικής εταιρείας Aquantive το 2007 αλλά αντιμετώπισε τεράστιο ανταγωνισμό από την Google. Η Microsoft πλήρωσε 6.3 δις δολάρια για να αγοράσει τα δικαιώματα της εταιρείας.

Η Microsoft εμφανίζει κέρδη σε άλλους τομείς παρόλο που τον τελευταίο καιρό το λογισμικό της έχει φανερώσει αρνητική κάθοδο στις αγορές σε σύγκριση με την κυριαρχία του τα τελευταία χρόνια.

Αγνοώντας τα προγνωστικά των αναλυτών παρόλο που εμφάνισαν έλλειμμα στον συγκεκριμένο τομέα, τα κέρδη νίκησαν αυτά που είχαν προβλέψει οι αναλυτές. Οι μετοχές εμφάνισαν άνοδο 1.6% μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

Η Microsoft δηλώνει πως η ενημέρωση του λογισμικού των Windows 8 είναι η σημαντικότερη στα τελευταία 10 χρόνια. Το λογισμικό των Windows 8 θα μπει στις αγορές τον Οκτώβριο και αναμένεται να εμφανίσει τεράστια ζήτηση. Σημαντικό στοιχείο του λογισμικού είναι ότι θα μπορεί να λειτουργήσει στα tablet pc τα οποία μαζί με τα smart phone έχουν εμφανίσει μεγάλη ανάπτυξη στην βιομηχανία των ηλεκτρονικών συσκευών.

Επίσης η Microsoft ανακοίνωσε το δικό της Tablet με την επονομασία Surface. Επίσης στην αρχή της εβδομάδας η Microsoft ανακοίνωσε την νέα έκδοση του λογισμικού Office το οποίο θα βγει τον επόμενο χρόνο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails