Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Να χαίρεσαι την αυθαιρεσία σου κα Google!

Αγαπητοί επισκέπτες και φίλου του Dotteamblog,

Εχθές πήρα ένα τελεσίδικο email από την Google σχετικά με την ένσταση που ειχα ασκήσει κι αφορούσε τον λογαριασμό διαφημίσεων Adsense που εμφάνιζε διαφημίσεις. Διατηρούσα 6 blogs με ποικίλο περιεχόμενο (τώρα έχω 4) και από τα κλικ των επισκεπτών αποκόμιζα ένα μικρό ποσό κάθε χρόνο ώστε να αξίζει να τα συντηρώ.

Το email αυτό έχει ως εξής:

Γεια σας ,

Σας ευχαριστούμε που υποβάλατε ένσταση. Σας ευχαριστούμε για τις πρόσθετες πληροφορίες που μας παραχωρήσατε, καθώς για το συνεχές ενδιαφέρον που δείχνετε στο πρόγραμμα AdSense. Ωστόσο, αφού επανεξετάσαμε διεξοδικά τα δεδομένα του λογαριασμού σας και λάβαμε υπόψη τα σχόλιά σας, οι ειδικοί μας επιβεβαιώνουν ότι δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία του λογαριασμού σας στο AdSense.

Σας υπενθυμίζουμε ότι εάν έχετε τυχόν απορίες ή ανησυχίες σχετικά με το λογαριασμό σας, τις ενέργειες που έχουμε πραγματοποιήσει, τον τρόπο υποβολής ένστασης για αυτήν την απόφαση ή για μη έγκυρη δραστηριότητα γενικά, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση http://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=57153.

Έτσι, αόριστα, οι "κύριοι" της Google αποφάσισαν ότι γινονταν "παράνομα" κλικς στις διαφημίσεις τους και μου έκλεισαν τον λογαριασμό. Χωρίς να δώσουν κάποια εξήγηση, χωρίς να μπορώ να δω τουλάχιστον την πηγή τους! Δεν μπορούν να αποκαλύψουν τον σούπερ-ντούπερ "αλγόριθμό" τους λένε! Για να καταλάβετε την "βλάβη" που τους προξένεψα, αποκόμιζα περίπου 100$ κάθε 14 (!!) μήνες! Στα 4 χρόνια έχω πάρει 2 επιταγές των 85 ευρώ και τώρα είχα στον λογαριασμό μου άλλα 50$!

Μετά από μια βόλτα σε ελληνικούς και ξένους ιστοτόπους που ασχολούνταν με το θέμα (είμαστε πολλοί που μας κλείνουν με τσαμπουκά τον λογαριασμό χωρίς να δίνουν λογαριασμό!) ενημερώθηκα ότι: αν κάποιος κακόβουλος θέλει να σου κλείσει τον λογαριασμό, δεν έχει παρά να κάνει πολλαπλά κλικς καθημερινά στις διαφημίσεις σου ώστε η Google να το εκλάβει ως παραβίαση των όρων που διέπουν το Adsense! Και μένα το πρόβλημα ήταν στα πολλαπλά κλικς. Κάποιος φαίνεται που ήθελε να παίξει με τα blogs μου, πλακώθηκε καθημερινά να κλικάρει και τώρα εγώ πληρώνω την λέζα!

Αυτό το post δεν το έγραψα για να κλαφτώ. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές, στις οποίες έχεις τον απόλυτο έλεγχο των κλικς, μπορείς να δεις πέντε πράγματα για να προλάβεις το κακό! Το έγραψα για να σας προειδοποιήσω ότι ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Κι αν εγώ έχασα 50$ μετά από 7 μήνες, σκεφτείται άλλους που τα χιλιάρικα είναι μηνιαίο εισόδημα!

Ναι, κάνω χρήση κατά κόρον των δωρεάν υπηρεσιών της κας Google, και θα συνεχίσω να κάνω. Ωστόσο το Adsense τελείωσε για μένα. Απλά δεν ανέχομαι τέτοια αυθαιρεσία και να με πετάνε σαν την τρίχα από το ζυμάρι. Καληνύχτα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails