Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Έτσι.. γλεντάει ο Πειραιάς! Ολυμπιακός - ΑΕΚ : 6-0!!!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την ΑΕΚ με 6-0 στο " Γ. Καραϊσκάκης" και κατέκτησε το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας του! Τρελό πανηγύρι από παίκτες και οπαδούς του Θρύλου!

Αποθεωτικό φινάλε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Θρύλος διέλυσε την ΑΕΚ στο "Γ.Καραϊσκάκης" με σκορ 6-0, "σφραγίζοντας" με επιβλητικό τρόπο τον φετινό τίτλο. Ονειρεμένο ματς από τους ερυθρόλευκους, τα γκολ οι Τζεμπούρ (2), Μέλμπεργκ, Φουστέρ και Μιραλάς.

Ένας συγκλονιστικός Ολυμπιακός ταπείνωσε την ΑΕΚ με το επιβλητικό σκορ 6-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", "σφραγίζοντας" και μαθηματικά τον φετινό τίτλο, ο οποίος είναι ο 38ος στην ιστορία της ομάδας και ο 13ος τα τελευταία 15 χρόνια. Αυτός ήταν Θρύλος! Οι ερυθρόλευκοι έπιασαν εκπληκτική απόδοση από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, πέτυχαν γρήγορα γκολ, έκαναν πολλές φάσεις και συνδύασαν την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι τους. Ένα ονειρεμένο ματς το οποίο θα μείνει μία για πάντα χαραγμένο στις πιο υπερήφανες ερυθρόλευκες μνήμες.


Το ματς

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν ετοίμασε εκπλήξεις στην ενδεκάδα του και παρέταξε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με το αναμενόμενο αγωνιστικό πλάνο. Ο Ραφαέλ Ούρκο Πάρντο έκατσε κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Αβραάμ Παπαδόπουλο (αργηγός στο ματς για τους ερυθρόλευκους) και Όλοφ Μέλμπεργκ με τον Γιάννη Μανιάτη να παίρνει θέση δεξιά και τον Χοσέ Χολέμπας στα αριστερά. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, τον ρόλο του ανασταλτικού χαφ τον ανέλαβε ο Φρανσουά Μοδέστο, έχοντας δίπλα του σε δημιουργικό ρόλο τον Άριελ Ιμπαγάσα. Στις πτέρυγες, σε ρόλο δεξιού χαφ-εξτρέμ ξεκίνησε ο Κέβιν Μιραλάς, αριστερά ο Άλμπερτ Ριέρα, στο πόστο του παίκτη πίσω από τον σέντερ φορ ο Νταβίδ Φουστέρ και μόνος του στην κορυφή της επίθεσης ο Ράφικ Τζεμπούρ, σε ένα σύστημα 4-4-2-2, όπως

Ο Ολυμπιακός μπήκε φορτσάτος στο παιχνίδι, ήταν καταιγιστικός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, καθώς «καθάρισε» το ματς και τον τίτλο πολύ νωρίς, σημειώνοντας δύο γρήγορα γκολ από στημένες φάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο. Μόλις στο 2 λεπτό του αγώνα, ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά, ο Μοδέστο όντας στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής έδωσε κεφαλια-ασίστ προς τον επερχόμενο στα δεξιά Τζεμπούρ, με τον Αλγερινό να ανοίγει το σκορ (1-0) με σκαστή κεφαλιά, ένα γκολ το οποίο, όμως, δεν το πανηγύρισε, σεβόμενος το παρελθόν του στην ΑΕΚ.

Αυτόματα, η ψυχολογία των ερυθρολεύκων έφτασε στα ύψη από αυτό το γρήγορο γκολ, οι Πειραιώτες βρήκαν ρυθμό στο παιχνίδι τους, ανέβηκαν ψηλά στην επίθεση, πίεσαν τον αντίπαλο και το δεύτερο τέρμα δεν άργησε να έρθει. Στο 7 λεπτό, αυτή την φορά από φάουλ, ο Ιμπαγάσα έβγαλε μία καταχτυπημένη σέντρα προς την εστία του Σάχα, με τον προωθημένο Μέλμπεργκ να κινείται πολύ έξυπνα στον χώρο και με προβολή με το δεξί του πόδι, από το ύψος του πέναλτι, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Σάχα, γράφοντας το 2-0 μέσα σε πανδαιμόνιο, με τις κερκίδες στο «Γ. Καραϊσκάκης» να έχουν πάρει φωτιά και τον κόσμο να ζητάει «4άρα» από τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Οι γηπεδούχοι είχαν επιβάλει απόλυτα το παιχνίδι κυριαρχίας του στον αγωνιστικό χώρο, είχαν την κατοχή της μπάλας, απειλούσαν συνεχώς είτε από τα άκρα, είτε από τον άξονα, δημιουργώντας συνεχείς κινδύνους στην εστία των φιλοξενούμενων, έχοντας πιάσει έναν φρενήρη ρυθμό. Στο 15’, ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε ένα ακόμη κόρνερ, ο Μέλμπεργκ από πλεονεκτική θέση έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε, μόλις, άουτ. Όμως, το τρίτο γκολ δεν άργησε να έρθει για τον Ολυμπιακό, καθώς στο 20’ ο Τζεμπούρ έβγαλε μία ιδανική ψηλοκρεμαστή κάθετη μπαλιά στον προωθημένο Φουστέρ, ο οποίος ήρθε τετ-α-τετ με τον Σάχα, ο Ισπανός δεν κατάφερε να «τσιμπήσει» την μπάλα καθώς ανατράπηκε καθαρά από τον τερματοφύλακα, αλλά ο Παμπορίδης δεν έδωσε το πέναλτι, αφήνοντας την φάση να εξελιχθεί, με την πορεία της μπάλας να συνεχίζεται, καταλήγοντας για τρίτη φορά (3-0) στα δίχτυα της ΑΕΚ.

Στα επόμενα λεπτά ο εξαντλητικός ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, ο Ολυμπιακός έδωσε λίγο χώρο στην ΑΕΚ, με τους ερυθρόλευκους να προσπαθούν να χτυπήσουν κυρίως στην κόντρα, να δημιουργούν φάσεις, να διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά να μην καταφέρνουν να σκοράρουν για τέταρτη φορά στο πρώτη ημίχρονο, με το γλέντι να έχει μεταφερθεί στις κερκίδες, καθώς ο κόσμος είχε δημιουργήσει μία αποθεωτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Η «τεσσάρα» έγινε «εξάρα» μέσα σε αποθέωση

Στην επανάληψη, ο Βαλβέρδε έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι στο 53’, με τον Ουρτάδο να περνάει στην θέση του Ιμπαγάσα, καθώς ο Αργεντινός είχε κίτρινη κάρτα, με τον μικροκαμωμένο αλλά θαυματουργό Λατινοαμερικανό χαφ να αποθεώνεται από τον κόσμο στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο οποίος φώναζε ρυθμικά το όνομα του. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία ώστε να πετύχει ένα ακόμη γκολ, καθώς ύστερα από κόρνερ του Φουστέρ ο Χολέμπας από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε, μόλις, άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σάχα.

Η «4άρα» έγινε γεγονός στο 61 της αναμέτρησης με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Τζεμπούρ κινήθηκε προς την αριστερή πλευρά, έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε με ντρίμπλες «γιο-γιο» τον Μανωλά και με ένα εκπληκτικό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Σάχα. Ο Ολυμπιακός ήταν ασταμάτητος στα επόμενα λεπτά, έχοντας όρεξη για περισσότερα γκολ, τα οποία δεν άργησαν να έρθουν με τους ερυθρόλευκους να έχουν πιάσει ξανά έναν εκπληκτικό ρυθμό στο παιχνίδι τους, κάνοντας ό,τι θέλουν την ΑΕΚ.

Στο 68’ ο Μιραλάς έφυγε σαν «σφαίρα» στην αντεπίθεση, έκανε μία κούρσα αρκετών μέτρων, έφτασε στην μεγάλη περιοχή των κιτρινόμαυρων και εκεί πραγματοποίησε το δίκο του σόου. Με μία κοφτή ντρίμπλα, ο Βέλγος στράικερ, ακινητοποίησε την αντίπαλη άμυνα, έφερε την μπάλα στο αριστερό και με ένα δυνατό σουτ έγραψε το 5-0 (!) στον φωτεινό πίνακα του σκορ, με τον κόσμο να είναι εκστασιασμένος στις κερκίδες και τους παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν όλοι μαζί δίπλα στον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Το ατελείωτο «σφυροκόπημα» του Ολυμπιακού συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, με τον Χολέμπας στο 73’ να κάνει το σκορ 6-0 (!). Ο Ελληνογερμανός μπακ δοκίμασε ένα δυνατό αριστερό σουτ εντός της μεγάλης περιοχής της ΑΕΚ, στέλνοντας την μπάλα για 6η φορά στα δίχτυα του Σάχα, με τον κόσμο στις κερκίδες να τραγουδάει «βάλτε τον Σάχα στο ρολόι, για να μετράει πόσα τρώει!». Οι φίλαθλοι ζητούσαν επίμονα και ένα έβδομο γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε. Οι ερυθρόλευκοι διέλυσαν με επιβλητικό τρόπο τους κιτρινόμαυρος με το εντυπωσιακό 6-0, «σφραγίζοντας» και μαθηματικά τον φετινό τίτλο, το οποίο είναι το 38 Πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου.

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

Κίτρινες κάρτες: Ιμπαγάσα, Ριέρα, Χολέμπας (Ολυμπιακός), - (ΑΕΚ)

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μοδέστο, Ιμπαγάσα (53' Ουρτάδο), Μιραλάς (75' Πάντελιτς), Ριέρα, Φουστέρ, Τζεμπούρ (72' Ρόμενταλ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Νασούτι, Μανωλάς, Ματέος, Γκερέιρο (46' Λυμπερόπουλος), Μίτσελ (69' Μπερνς), Λαγός, Ντιόπ, Σκόκο (81' Έντερ), Μπαχά.

Πηγή: www.redplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails