Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Τι μπορείς να κάνεις για να μη μυρίζει το σπίτι τσιγαρίλα;

Η μυρωδιά του τσιγάρου στο σπίτι ενοχλεί ακόμα και τους πιο εθισμένους καπνιστές..
.
Μάθε απλές συμβουλές για να αποφύγεις τη δυσάρεστη μυρωδιά.

Tip #1: Άναψε κεριά
Αν εσύ και η παρέα σου καπνίζετε αρκετά σε ένα χώρο (π.χ το σαλόνι) κάνε πιο... ρομαντική την ατμόσφαιρα ανάβοντας κεριά. Τα κεριά από φυσικό κερί έχουν την ικανότητα να απορροφούν μεγάλο μέρος του καπνού.

Tip #2: Άδειασε τακτικά τα τασάκια
Οι γόπες μυρίζουν πολύ πιο άσχημα και από τον ίδιο τον καπνό του τσιγάρου. Φρόντισε λοιπόν να αδειάζεις τακτικά τα τασάκια για να αποφύγεις τη δυσάρεστη μυρωδιά.

Tip #3: Κλείσε τις πόρτες και άνοιξε τα παράθυρα
Αν καπνίζεις αρκετά σε ένα μόνο χώρο, κλείσε τις πόρτες των υπόλοιπων δωματίων του σπιτιού, για να μην μυρίσουν και εκείνοι. Επίσης καλό θα ήταν να έχεις λίγο ανοιχτό το παράθυρο για να αερίζεται ο χώρος που καπνίζεις.

Tip #4: Ξύδι για... τη μυρωδιά
Εκτός από τα νεύρα, το ξύδι κάνει καλό και στις άσχημες μυρωδιές. Βάλε σε 2-3 μικρά μπολάκια ξύδι και τοποθέτησέ τα σε σημεία του σπιτιού που να μην φαίνονται.

Tip #5: Μαγειρική σόδα στα έπιπλα
Σκόρπισε αρκετή ποσότητα σόδας στα χαλιά και τα υφασμάτινα έπιπλα και άφησέ την ένα ολόκληρο βράδυ. Τα υφάσματα απορροφούν τις μυρωδιές και η σόδα βοηθά να καθαριστούν χωρίς κόπο.

Tip #6: Διακόσμησε το σπίτι με λουλούδια
Βάλε γλάστρες με φυτά στο σαλόνι σου! Πέραν από το ότι θα κάνουν το σπίτι σου να μοιάζει ο τέλειος χώρος χαλάρωσης και ηρεμίας, τα φυτά κατά τη διάρκεια της ημέρας φιλτράρουν τον αέρα καθώς δεσμεύουν το διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνουν οξυγόνο, με αποτέλεσμα να «καθαρίζουν» την ατμόσφαιρα με τον πιο φυσικό τρόπο.

Tip #7: Κόψε το τσιγάρο!
Η καλύτερη από τις παραπάνω συμβουλές! Κάνε μια φιλότιμη προσπάθεια να κόψεις αυτή την κακιά συνήθεια μια και καλή για να γλυτώσεις και από κάθε άσχημη μυρωδιά...

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails