Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Σταύρος Νταϊφάς

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Σταύρος Νταϊφάς
Ο Σταύρος Νταϊφάς (αριστερά) με τον νυν πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη (INTIME SPORTS)
Απεβίωσε το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο σε ηλικία 87 ετών ο Σταύρος Νταϊφάς, ο οποίος υπήρξε εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού. 

Βρέθηκε στον προεδρικό θώκο των Ερυθρολεύκων για εννέα χρόνια σε τρεις διαφορετικές περιόδους και κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα (από το 1980 έως το 1983 και ένα το 1987) και ένα Κύπελλο (1981).

Αρχικά ανέλαβε τον Ολυμπιακό με το ξεκίνημα του επαγγελματικού πρωταθλήματος τη σεζόν '79-'80 και έφυγε το 1985 έχοντας κατακτήσει τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα (1980-1983) και ένα Κύπελλο (1981). Επέστρεψε το 1986 και οδήγησε ξανά την ομάδα στην κορυφή το 1987, ενώ επανήλθε στα διοικητικά του συλλόγου το 1992, όταν η ΠΑΕ είχε οδηγηθεί στο Πρωτοδικείο και ουσιαστικά την έσωσε από τον κίνδυνο να οδηγηθεί σε πτώχευση.

Ανέλαβε την εντολή να σχηματίσει μια αξιόπιστη διοίκηση και ήταν αυτός που το πέτυχε, οδηγώντας έτσι τον Ολυμπιακό με ομαλό τρόπο στη μεταβατική περίοδο. Πέρασε την ΠΑΕ στα χέρια του Σωκράτη Κόκκαλη παραμένοντας πρόεδρος ως και το 1994, ενώ πριν από λίγα χρόνια βοήθησε στη μετάβαση των μετοχών του Ολυμπιακού από τον Κόκκαλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον πατέρα του οποίου, Μιλτιάδη, ήταν στενοί φίλοι.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θρηνεί για το χαμό του Σταύρου Νταϊφά.

H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και όλη η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θρηνεί για το χαμό ενός μεγάλου Έλληνα, ενός μεγάλου Ολυμπιακού, του Σταύρου Νταϊφά.

Η ζωή του και η διαδρομή του θα είναι πάντα ένας φωτεινός φάρος για όλους».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:


«Ένας μεγάλος Ολυμπιακός, ένας ιστορικός πρόεδρος του Θρύλου έφυγε από τη ζωή και άφησε ένα μεγάλο κενό στην οικογένειά μας.

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Σταύρου Νταϊφά».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails