Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα

Με την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας άρχισε σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία, το ταξίδι του ιερού Φωτός για το Λονδίνο. H Παράδοση της Φλόγας θα γίνει την Πέμπτη 17 Μαΐου, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Στην Ελλάδα το Ολυμπιακό Φως θα διανύσει συνολικά 2.900 χιλιόμετρα στα χέρια 490 λαμπαδηδρόμων, διασχίζοντας 26 νομούς, 38 δήμους και 40 πόλεις, ενώ θα φτάσει σε πέντε αρχαιολογικούς χώρους. Κατά τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνουν επίσης 34 τελετές αφής βωμών σε συγκεκριμένες πόλεις.

Η Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη άναψε την Ολυμπιακή Φλόγα απευθείας από τις ακτίνες του ηλίου και στη συνέχεια, μετά το τελετουργικό που είχε ετοιμάσει η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, η Φλόγα παραδόθηκε στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον παγκόσμιο πρωταθλητή της κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη. Δεύτερος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο Βρετανός, ελληνικής καταγωγής, Αλέξανδρος Λούκος.

Θα ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία οκτώ ημερών εντός της Ελλάδας, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαΐου με την άφιξη της Φλόγας στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου στις 19.00 θα παραδοθεί στην αποστολή του Ηνωμένου Βασιλείου για να συνεχίσει το ταξίδι της για το Λονδίνο. Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και Λι Νινγκ.

Παρόντες στην τελετή Αφής, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Ζακ Ρογκ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012», Λόρδος Σεμπάστιαν Κόου, μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Έλληνες και Βρετανοί αξιωματούχοι, μέλη της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς και εκπρόσωποι των αθλητικών ομοσπονδιών.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων η Tελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας μεταδόθηκε ζωντανά μέσω ίντερνετ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails