Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ταχύτατο, με σημαντικές βελτιώσεις το νέο iPhone της Apple

Η Apple  παρουσίασε χθες το iPhone 4S, μία ταχύτερη και λιτών προδιαγραφών συσκευή σε σύγκριση με το περσινό iPhone 4, με την οποία η Apple φιλοδοξεί να κατακτήσει την κορυφή, από πλευράς εσόδων, ως κατασκευάστρια εταιρεία τηλεφώνων υψηλής τεχνολογίας.  Το iPhone 4S αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 14 Οκτωβρίου σε εφτά χώρες ενώ μέχρι το τέλους του χρόνου θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Η νέα συσκευή της Apple είναι εξοπλισμένη με την τελευταία έκδοση του  λογισμικού iOS ( iOS 5)  που θα κυκλοφορήσει στις 12 Οκτωβρίου ενώ παράλληλα περιλαμβάνει και το "iCloud", μία υπηρεσία που επιτρέπει σε  κάθε χρήστη να συγχρονίζει τα δεδομένα του (φωτογραφίες, έγγραφα, βίντεο) με το «σύννεφο», απελευθερώνοντάς τον ακόμη περισσότερο από τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Siri,  ένα σύστημα   επεξεργασίας εντολών από ανθρώπινη φωνή που παρουσίασε ο  Scott Forstall, επικεφαλής του τμήματος iOS, το οποίο περιέγραψε ως «βοηθό φωνής». Το πλεονέκτημα του Siri είναι ότι αναγνωρίζει εντολές σε "φυσική φωνή". Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του συστήματος, o Forstall ρώτησε «τι καιρό κάνει σήμερα;» για να λάβει τη σχετική απάντηση σε πραγματικό χρόνο, από μια συνθετική φωνή. Επιπλέον, μέσω του Siri οι χρήστες  μπορούν να συντάξουν e-mails, να κάνουν αναζήτηση στις επαφές τους ή να ρυθμίσουν το ξυπνητήρι. Αρχικά το Siri θα υποστηρίζει Αγγλικά (UK, US, Australia), Γαλλικά και Γερμανικά, ενώ στο μέλλον θα προστεθούν και άλλες γλώσσες.

Το iPhone 4S «φοράει» τους επεξεργαστές A5, γεγονός  που το καθιστά αρκετά ταχύτερο από τον προκάτοχό του. Η βελτιωμένη μπαταρία εξασφαλίζει  8 και 14 ώρες ομιλίας σε λειτουργία 3G και 2G αντίστοιχα. Η κάμερα ανάλυσης 8 megapixels είναι πολύ φωτεινή (f2.8 wide)  και χρησιμοποιεί 5 φακούς, ενσωματώνει τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας, μείωσης του ψηφιακού θορύβου (noise reduction), αναγνώρισης προσώπου ενώ για τη λήψη μίας φωτογραφίας χρειάζονται λιγότερα από 1,1 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή του iPhone  4S θα είναι παρόμοια με αυτή του iPhone 4. Έτσι, η έκδοση με χωρητικότητα 16GB εκτιμάται ότι θα κοστίζει $199, τα 32GB $299 ενώ η  έκδοση με 64GΒ υπολογίζεται στα $399.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails