Πέμπτη 3 Μαΐου 2007

Έρχεται ο Firefox 3!

Η Mozilla ανακοίνωσε πως επισπεύδει την έκδοση του δημοφιλούς, ανοιχτού λογισμικού browser, Firefox 3. Συγκεκριμένα, η πρώτη beta έκδοση θα είναι διαθέσιμη τον Ιούλιο ενώ οι δοκιμαστικές alpha εκδόσεις ήδη δοκιμάζονται από τις αρχές του χρόνου.

Το πρώτο beta, με όλα τα νέα χαρακτηριστικά του Firefox 3, θα υποβάλλεται σε εξονυχιστικό έλεγχο από τις 31 Ιουλίου ώστε, όπως υπολογίζει η Mozilla, η επίσημη κυκλοφορία του να γίνει μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2007. Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του Firefox θα είναι ο ολοκαίνουργιος και διαφορετικός τρόπος διαχείρισης των bookmarks, τα νέα εργαλεία διαχείρισης ταυτότητας, οι εκτυπωτικές βελτιώσεις και η υποστήριξη για off-line υποστήριξη κάποιων διαδικτυακών εφαρμογών όπως το Gmail ή τo Google Docs & Spreadsheets!

Ποια θα είναι η αντίδραση της Microsoft σε αυτές τις κινήσεις? Όπως δημοσιεύσαμε και στις αρχές του χρόνου στο άρθρο Mozilla VS Microsoft, ο ίδιος ο Bill Gates έχει αντιληφθεί αλλά και ανακοινώσει ότι οι αναβαθμίσεις του IE πρέπει να έρχονται πολύ πιο γρήγορα απ' ότι μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει.

Λέτε να δούμε λοιπόν τον Internet Explorer 8 μέσα στο έτος ή ακόμα και πριν τον Firefox 3, κάνοντας την έκπληξη?

Πηγή: Pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails