Πληρώνουμε μόνο ό,τι παραγγέλνουμε.
Το επιπλέον κόστος του κουβέρ, που αφορούσε σερβίτσια, μαχαιροπίρουνα και πετσέτες, δεν θα χρεώνεται πια στον καταναλωτή.
Οι περισσότεροι εστιάτορες είναι σύμφωνοι με την κατάργηση του κουβέρ, καθώς το ποσό ήταν σχεδόν πάντα πολύ μικρό.
Η αγορανομική διάταξη που αφορά εστιατόρια αλλά και κέντρα διασκέδασης τροποποιείται και πλέον γίνεται πιο αυστηρή η σύνταξη των τιμοκαταλόγων που θα πρέπει: να περιλαμβάνουν όλες τις επιβαρύνσεις, καθώς και το ΦΠΑ, να αναγράφουν αν πρόκειται για μερίδα ή αν το φαγητό προσφέρεται με το κιλό, στα συσκευασμένα ποτά να αναγράφεται επιπλέον η ονομασία και το βάρος, τα κύρια είδη που συνθέτουν την κάθε σαλάτα και να υπάρχουν ξεχωριστοί κατάλογοι όταν το κέντρο προσφέρει γεύμα με τη μορφή "ταμπλ ντοτ".
Με τους νέους αναλυτικούς καταλόγους κάθε πελάτης θα μπορεί να ξέρει ακριβώς τι περιέχει και πόσο κάνει κάθε τι που παραγγέλνει.
Οι αλλαγές θα αφορούν και κέντρα και εστιατόρια που λειτουργούν σε ξενοδοχεία, επιβατικά πλοία και στις αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ.
Πηγή: ΕΡΤ-Online
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου