Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος!


Πέθανε, σε ηλικία 85 ετών, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μιχαλακόπουλος.

Το δυσάρεστο γεγονός επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτηση στον προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

«Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε το θλιβερό νέο. Την τραγική απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό, το θέατρό μας και την οικογένεια των καλλιτεχνών. Μάθαμε την αποχώρηση από την ζωή του σπουδαίου ηθοποιού, ανθρώπου, αγωνιστή, συνδικαλιστή, οικογενειάρχη, Γιώργου Μιχαλακόπουλου… Το στίγμα που αφήνει δεν θα ξεχαστεί και τον ευγνωμονούμε για την παρακαταθήκη που μας αφήνει. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σπουδαία Αθηνά και τα παιδιά του» γράφει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Στο θέατρο είχε εμφανιστεί σε παραστάσεις όπως «Έγκλημα και Τιμωρία», «Ο θάνατος του εμποράκου», «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν» και «Το τίμημα».

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως «Ξύπνα Βασίλη», «Η ωραία του κουρέα», «Ένας ιππότης για τη Βασούλα» και «Το βλέμμα του Οδυσσέα». Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του ’70 στην τηλεοπτική σειρά «Εκείνος κι εκείνος».

Έχει κερδίσει το Α’ Βραβείο Ανδρικού ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης». Επίσης, είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων (1974-1986) και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

Κινηματογραφικές ταινίες

1964

Φεύγω με πίκρα στα ξένα

Ο πολύτεκνος

Οι φτωχοδιάβολοι

1967

Ο κόσμος τρελάθηκε

5 γυναίκες για έναν άνδρα

1968

Ένας ιππότης για τη Βασούλα

1969

Η ωραία του κουρέα

Ξύπνα, Βασίλη!

1970

Οι αριστόγατες

1979

Ένα γελαστό απόγευμα

1982

Το φράγμα υπουργός

1983

Ο γύρος του θανάτου

1987

Ο κλοιός

1995

Το βλέμμα του Οδυσσέα

1997

Ο κύριος με τα γκρι

2002

Παρά λίγο, παρά πόντο, παρά τρίχα πιλότος

2006

Απόστολος και μόνος

2011

Πατρική αγάπη

Προσωπική ζωή

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος είχε καταφέρει να κρατήσει την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι λίγοι γνώριζαν ότι εκτός από σπουδαίος θεατράνθρωπος ήταν και ευτυχισμένος οικογενειάρχης.

Ήταν παντρεμένος και έχει δύο κόρες, την Ιωάννα, που είναι σκηνοθέτιδα, και την Ελένη, που είναι ζωγράφος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails