Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Πέθανε ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής, Βασίλης Καρράς, σε ηλικία 70 ετών! :-(


Πέθανε ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής, Βασίλης Καρράς, σε ηλικία 70 ετών λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου καθώς το τελευταίο διάστημα, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έδινε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο και νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη.

Ο τραγουδιστής από τη Θεσσαλονίκη με την ιδιαίτερη βραχνάδα στη φωνή και τις πολλές και μεγάλες επιτυχίες κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στο λαϊκό τραγούδι.

Ήταν ένας ερμηνευτής με δική του ταυτότητα και χαρακτήρα που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή της καλλιτεχνικής του διαδρομής και δεν υπήρχε περίπτωση να τον μπερδέψει κάποιος με οποιοδήποτε άλλον καλλιτέχνη.  Ωστόσο υπήρξε και ικανότατος δημιουργός. Πολλές από τις δικές του επιτυχίες φέρουν την υπογραφή του είτε στον στίχο, είτε στη μουσική… ενίοτε και στα δύο σκέλη, ενώ και άλλοι ερμηνευτές τραγούδησαν κομμάτια του και ορισμένοι μάλιστα αναδείχθηκαν μέσα από αυτά.

«Όταν τα χρόνια σου περάσουν», «Όπως παλιά», «Βρέχει στη Θεσσαλονίκη» είναι μόνο μερικά από τα τραγούδια που έγραψε ο ίδιος και έγιναν μεγάλες επιτυχίες.

Ο Βασίλης Καρράς κατόρθωσε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διασκέδασης για περισσότερα από 30 χρόνια χαρίζοντας στους αμέτρητους θαυμαστές του μεγάλες συγκινήσεις.

Τα τραγούδια του «Νύχτα Ξελογιάστρα», «Λέγε ό,τι θες», «Απ’ Το Βορρά Μέχρι Το Νότο», «Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη», «Τηλεφώνησε μου» έγιναν μεγάλες επιτυχίες καθώς μιλούσαν στις καρδιές των θαυμαστών του και κάνοντάς τον, ιδιαίτερα αγαπητό και δημοφιλή.

Ο Βασίλης Καρράς (πραγματικό όνομα Βασίλειος Κεσογλίδης) γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1953 στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Είχε δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Όταν ήταν 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 ετών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του «Εγώ αγάπη μου, εγώ».

Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι του έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος «Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη», που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Είχε συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως τους Δημήτρη Ρακιτζή, Φοίβο, Γιώργο Θεοφάνους, Αλέκο Χρυσοβέργη, Σπύρο Γιατρά, Εύη Δρούτσα, Πάνο Φαλάρα, Χρήστο Δάντη, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Ηλία Φιλίππου, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Χρήστο Νικολόπουλο και πολλούς άλλους. Είχε κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο. Με τους περισσότερους από αυτούς είχε συνεργαστεί σε ζωντανά προγράμματα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails