Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Γιατί δεν κάνουμε διακοπές στις διακοπές μας;

Είναι ένα ερώτημα που ανακύπτει όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια. Τι φταίει που οι διακοπές μας πλέον δεν μοιάζουν να είναι τόσο αναζωογονητικές όσο συνήθιζαν να είναι παλιότερα; Γιατί γυρνάμε από τις διακοπές μας σχεδόν το ίδιο κουρασμένοι και αγχωμένοι όσο ήμασταν πριν φύγουμε;

Η απάντηση είναι απλή και τεκμηριωμένη από την τελευταία έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Fierce σε ένα δείγμα πάνω από 2.000 εργαζομένων στις ΗΠΑ. Στους ερωτηθέντες που συμμετείχαν στην έρευνα έλαβαν μέρος τόσο υπάλληλοι όσο και εργοδότες από διάφορες εταιρείες. Και η απάντηση στο φλέγον ερώτημα είναι ότι πλέον όλο και περισσότεροι δεν σταματούν να δουλεύουν ακόμα και στις διακοπές τους χωρίς να έχουν την ευκαιρία να απαλλαχθούν ή έστω να μετριάσουν το άγχος τους τις μέρες που βρίσκονται μακριά από την εργασία τους.

Το 41,6% των εργαζομένων επικοινωνεί με το γραφείο τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα.
Το 6,5% των εργαζομένων επικοινωνεί πολλές φορές την ημέρα με την εργασία του στις διακοπές του.
Ενώ, μόνο το 25,8% των ερωτηθέντων σταμάτησε οποιαδήποτε επικοινωνία με το γραφείο κατά τη διάρκεια διακοπών.

Είναι ενδιαφέρον ότι κυρίως οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αναφέρουν ότι σκοπεύουν να εργαστούν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών φέτος σε σχέση με τις εργαζόμενες γυναίκες - 56 τοις εκατό έναντι 47 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Επιπλέον, οι ανύπαντροι εργαζόμενοι έχουν 15 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να τους ζητηθεί να εργαστούν κατά τις διακοπές τους σε σχέση με το μόλις 6 τοις εκατό των παντρεμένων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails