Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Η νέα ανακάλυψη του Opportunity στον Αρη αναστατώνει τη NASA!


Η νέα ανακάλυψη του Opportunity στον Αρη αναστατώνει τη NASA
Ιδιαίτερη αίσθηση αλλά και αναστάτωση προκάλεσε στη NASA η νέα ανακάλυψη του διαστημικού οχήματος Opportunity στον Άρη.

Πρόκειται για ένα άγνωστο αντικείμενο από υλικό που μοιάζει με ζελέ, το οποίο «ξεφύτρωσε» από το πουθενά, προκαλώντας ακόμη και... καυγάδες ανάμεσα στους επιστήμονες για το τι ακριβώς είναι!

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «Independent», το Opportunity φωτογραφίζει την ίδια περιοχή εδώ και πάνω από έναν μήνα λόγω κακού καιρού, στέλνοντας τις εικόνες στη Nasa για ανάλυση.

Το αξιοπερίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι το αντικείμενο αυτό εμφανίστηκε σε μία επιφάνεια που πριν από ορισμένες ημέρες ήταν άδεια!

Η NASA εξέδωσε ενημέρωση με τίτλο «συναντώντας μία έκπληξη», περιγράφοντας το άγνωστο αντικείμενο που έχει σχήμα σαν πέτρα, είναι άσπρο στις άκρες και κόκκινο στο κέντρο του («σαν ένα ντόνατ με μαρμελάδα», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά).

Μέχρι στιγμής, δύο θεωρίες κυριαρχούν για την προέλευσή του:

Η πρώτη υποστηρίζει ότι ίσως προκλήθηκε από μετεωρίτη καθώς φέρεται να υπάρχει μία τρύπα που αχνίζει κοντά του, ενώ η δεύτερη ότι ξεθάφτηκε από το έδαφος από το ίδιο το όχημα της Nasa.
Αναφορικά πάντως με τη σύνθεσή του, οι επιστήμονες φαίνεται ότι συμφωνούν, υποστηρίζοντας ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θειάφι και μαγνήσιο.

«Δεν έχω ιδέα τι σημαίνουν όλα αυτά. Είμαστε εντελώς μπερδεμένοι και όλοι στην ομάδα διαφωνούν και μαλώνουν» ανέφερε επιστήμονας της Nasa, προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η ομορφιά της αποστολής», ότι δηλαδή συνεχώς εμφανίζονται νέα ενδιαφέροντα δεδομένα και εκπλήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails