Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Έρχεται στην Ελλάδα το λεωφορείο χωρίς οδηγό- Που θα κυκλοφορήσει!


Έρχεται στην Ελλάδα το λεωφορείο χωρίς οδηγό- Που θα κυκλοφορήσει
Το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό αναμένεται σύντομα να κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα και να εξυπηρετεί στις καθημερινές τους μετακινήσεις τους πολίτες. 

Η πρώτη ελληνική πόλη στην οποία θα κυκλοφορήσει είναι τα Τρίκαλα που είναι μία από τις πέντε ευρωπαϊκές πόλεις στην οποία θα δοκιμαστούν λεωφορεία χωρίς οδηγό στο πλαίσιο του προγράμματος CityMobil2. Τα Τρίκαλα, διαγωνίστηκαν με άλλες 11 ευρωπαϊκές πόλεις ανά την Ευρώπη και καταφέραν να προκριθούν στις πέντε πόλεις που θα πραγματοποιήσουν εξάμηνες δοκιμές των συγκεκριμένων μέσων μεταφοράς

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τετραετές πρόγραμμα CityMobil2 ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012 και συμμετέχουν σε αυτό 45 φορείς ευρωπαϊκών χωρών ενώ από την Ελλάδα εκτός των Τρικάλων συμμετέχει και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στο σχήμα ανάπτυξης των οχημάτων χωρίς οδηγό μετέχουν και πέντε κατασκευαστές τέτιου είδους οχημάτων και συγκεκριμένα οι Yamaha, Robosoft, 2GetThere, Induct, Movemile.

Επισημαίνεται πάντως ότι ακόμα το λεωφορείο χωρίς οδηγό δεν έχει λάβει άδεια να κυκλοφορεί στην Ελλάδα και γι αυτό το λόγο ο Δήμος Τρικάλων είναι σε επικοινωνία με τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails