Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

"Έσβησε" η μεγάλη φωνή: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Πόλυς Πάνου :(

Σίγησε σήμερα μία από τις σπουδαίες φωνές του λαϊκού τραγουδιού. Η Πόλυ Πάνου απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από τη νοσηλεία της, το τελευταίο διάστημα, σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.
Poly_Panou.jpg


Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα στις 15:00 στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. Η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 09:30 της Δευτέρας, στο παρεκκλήσι του Α' Νεκροταφείου.
poli-panou.jpg

Το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου:
270913143629_9167.jpg
«H Πολυτίμη Πάνου, ετών 73, απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από πολύμηνη και άνιση μάχη με τον καρκίνο».

Η Πολυτίμη Κολιοπάνου -όπως ήταν το πραγματικό της όνομα-, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1940, μεγάλωσε όμως στην Πάτρα. Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ήταν ο άνθρωπος που την ανακάλυψε και τη «βάφτισε» με το καλλιτεχνικό της όνομα.
Front500-255.jpg

Ο τότε παραγωγός της Columbia, έχοντας μεσολαβήσει ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης για την ακρόαση και εντυπωσιασμένος από τη σπάνια φωνή της, του είπε: «Γρηγόρη μου, μού ‘φερες μια Βέμπο του λαϊκού τραγουδιού!».
1879923996.jpg

Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε, το έγραψε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και είχε τίτλο «Πήρα τη στράτα την κακιά» (1952). Ακολούθησε το «Να πας να πεις της μάνας μου» (1956) του Γιώργου Ζαμπέτα.
POLIPANOU_PRWTO_HX.jpg


Η Πόλυ Πάνου ήταν η πρώτη που τραγούδησε τα «Παιδιά του Πειραιά», που αργότερα έγινε μεγάλη επιτυχία. Το "Μες στην πολλή σκοτούρα μου", και το "Παίξε Χρήστο το μπουζούκι" του Βασίλη Τσιτσάνη, "Φέρτε μια κούπα με κρασί", "Οτι βρέξει ας κατεβάσει" του Απ.Καλδάρα, "Σβήσε το φως να κοιμηθούμε" του Γιάννη Παπαϊωάννου, "Πάρε το δαχτυλίδι μου", "Καυγαδάκι" του Μητσάκη, "΄Αλλα μου λεν τα μάτια σου", "Ένα σφάλμα έκανα" του Δερβενιώτη, "Εσένα δε σου άξιζε αγάπη", "Τα αδέλφια δε χωρίζουνε", "΄Ασε πρώτα να ξεχάσω"Καλδάρα, "Τα λιμάνια" του Τσιτσάνη και πολλά άλλα, υπήρξαν σταθμός στην καλλιτεχνική της πορεία.
POLIPANOU_PRWTO03.jpg
Πηγή: www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails