Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ελεύθερη είσοδος και εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Δωρεάν θα είναι η είσοδος στα μουσεία όλης της χώρας στις 18 Μαίου, τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Παράλληλα, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις στα 46 αρχαιολογικά μουσεία σε όλη την επικράτεια ενώ η κεντρική εκδήλωση για τον φετινό εορτασμό θα λάβει χώρα στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου», που είναι το τιμώμενο μουσείο για το 2011.

Εργαστήρια, ξεναγήσεις, παραστάσεις και πολλές εκπλήξεις επιφυλάσσουν στους επισκέπτες τα μουσεία, τα οποία θα κρατήσουν ανοιχτές τις πόρτες τους έως αργά το βράδυ.



«Μουσεία και Μνήμη» είναι το φετινό θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Το μήνυμα της γιορτής είναι «να γίνουν όλα τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».

Το Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι στις 18 Μαίου από τις 8:00 ως τις 00:00 ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο. Στις 20:00 στο προαύλιο του μουσείου η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει έργα των Μπετόβεν, Φορέ και Μποροντίν με το σολίστα πιάνου Δ. Βεζύρογλου. Θα συμμετέχει η Μικτή Χορωδία του Δήμου ενώ τη συμφωνική ορχήστρα θα διευθύνει ο Ε. Καλκάνης.

Στο Νομισματικό Μουσείο στις 20:00 το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα παρουσιάσει το έργο «The Art of Sleep» των Κορεατών Young-Hae Chang Heavy Industries. Νωρίτερα, στις 12:00, θα διοργανωθεί εκδήλωση με τίτλο «Τα αρχαιολογικά ταξίδια του Ερρίκου Σλήμαν».

Στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων θα είναι ανοιχτή από τις 17:00 ως τα μεσάνυχτα η έκθεση της συλλογής του Γ. Οικονόμου. Στις 22:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση σε αριστουργήματα της Μοντέρνας Τέχνης του 20ου αιώνα από τη διευθύντρια της Πινακοθήκης, Νέλλη Κυριαζή.

Το Μουσείο Μπενάκη (κτίριο Πειραιώς) ο εορτασμός για την Ημέρα Μουσείων θα ξεκινήσει από τις 14 Μαίου: η Σάσα Βούλγαρη θα διαβάσει παραμύθια από την Αφρική με τη συμμετοχή του μουσικού Γιώργου Κατσάνου. Νωρίτερα, στις 11:00 ο Μπρούνο Φινοκιάρο θα αφηγηθεί ιστορίες αντικειμένων αφρικανικής τέχνης στη διάλεξη με τίτλο «Έρχομαι από την Ακτή Ελεφαντοστού». Στις 18 Μαίου στις 21:00 θα διοργανωθεί μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Jazz κουαρτέτου της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Στο Μουσείο Μπενάκη (στην οδό Κουμπάρη), θα διοργανωθεί στις 18 και στις 21 Μαίου εκδήλωση με τίτλο «Ιστορίες των αντικειμένων: Μορφές πρόσβασης στα τεκμήρια του Μουσείου Μπενάκη», ενώ την Τετάρτη το μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 09:00 έως τις 17:00, με ελεύθερη είσοδο.

Πλήθος εκδηλώσεων θα λάβουν χώρα στους περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία σε ολόκληρη τη χώρα.



Πηγή: www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails