Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Πέθανε ο Coolio, ο ερμηνευτής του θρυλικού «Gangsta's Paradise»!


Πέθανε, σε ηλικία 59 ετών ο Coolio, ο ράπερ του οποίου η μουσική και οι τεράστιες επιτυχίες όπως το «Gangsta's Paradise» καθόρισαν τη χιπ-χοπ μουσική τη δεκαετία του 1990.

Ο κατά κόσμον Artis Leon Ivey Jr. βρέθηκε την Τετάρτη νεκρός στην τουαλέτα του σπιτιού ενός φίλου του στο Λος Άντζελες, όπως ανέφερε ο επί χρόνια μάνατζέρ του, Posey. Οι νεότερες πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν πως δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες ή σύνεργα χρήσης.

Τα μέλη του πληρώματος του ασθενοφόρου που έφτασαν στο σημείο εκτίμησαν πως ο δημοφιλής ράπερ υπέστη ανακοπή καρδιάς, ωστόσο ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ή αιτία θανάτου του.

Ο Coolio εμφανίστηκε στη ραπ σκηνή του Λος Άντζελες στα τέλη της δεκαετίας του '80, αλλά η φήμη του εκτοξεύθηκε το 1995 όταν κυκλοφόρησε το «Gangsta's Paradise» για το soundtrack της ταινίας «Dangerous Minds» με τη Μισέλ Φάιφερ. Το τραγούδι έλαβε διθυραμβικές κριτικές από κριτικούς μουσικής και κέρδισε βραβείο Grammy.

Είχε λάβει άλλες 6 υποψηφιότητες για το βραβείο, ενώ οι διασκευές του τραγουδιού ήταν και αυτές πολύ επιτυχημένες. Ήταν επίσης γνωστός για την συμμετοχή του στην σειρά του Nickelodeon «Kenan and Kel», ενώ ο ίδιος τραγουδούσε για κάποιο καιρό και το μουσικό θέμα της σειράς. Ο Αμερικάνος ράπερ δημιούργησε και την τηλεοπτική σειρά «Cookin' with Coolio», στην οποία ο ίδιος μαγείρευε και τραγούδαγε ταυτοχρόνως. Ο Coolio είχε επίσης ασχοληθεί με την φιλανθρωπία και τον κοινωνικό ακτιβισμό. Ο ίδιος επιλέχθηκε από την «Environmental Justice and Climate Change» ως επίτιμο μέλος της και γύρισε την Αμερική για να επισκεφτεί κολέγια και πανεπιστήμια για Αφροαμερικανούς, όπου έδωσε ομιλίες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails