Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Πέθανε η ηθοποιός Φρύνη Αρβανίτη!


Θλίψη επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο καθώς έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Φρύνη Αρβανίτη, σε ηλικία 78 χρόνων. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ανάρτηση του ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας. Όπως αναφέρει, η ηθοποιός έδωσε μεγάλη μάχη με τον κορωνοϊό.

Η Φρύνη Αρβανίτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του ΣΕΗ το 1965. Μεσουράνησε τη δεκαετία του '80, στην ακμή της βιντεοκασέτας ενώ ήταν φίλη και συνεργάτης του Στάθη Ψάλτη με τον οποίο συνεργάστηκαν ουκ ολίγες φορές.

«Ο Στάθης Ψάλτης με είχε σε όλα τα θεατρικά του έργα και σε όλα τα κινηματογραφικά. Αν δεν είχες να πληρώσεις το ρεύμα, σου το πλήρωνε ο Στάθης. Αν δεν είχες να πάρεις τρόφιμα, σου τα έπαιρνε ο Στάθης. Δεν έχω δει πιο ανοιχτοχέρη άνθρωπο στη ζωή μου» είχε πει για τον Ψάλτη σε παλιότερη συνέντευξή της.

Η ίδια είχε παίξει ή κάνει πέρασμα και σε πολλές ελληνικές σειρές -Λωξάντρα, Οδός Ανθέων, Οι Αυθαίρετοι, Το Ρετιρέ, Εμείς κι Εμείς, Άκρως Οικογενειακόν, μεταξύ άλλων. Όπως παραδεχόταν, πολλούς ρόλους καθόριζαν τα κιλά της, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που την είχαν καλέσει να ενσαρκώσει χαρακτήρες ευτραφείς.

Είχε πλούσια συνεργασία με θιάσους όπως των Κ. Χατζηχρήστου, Άννας Συνοδινού, Αλ. Αλεξανδράκη, Ελ. Απέργη – Β. Παγουλάτου, Δημ. Ροντήρη, Γιαν. Φέρτη – Ξ. Καλογεροπούλου, Κ. Αναλυτή – Κ. Ρηγόπουλου, όπου ερμήνευσε ευρύ ρεπερτόριο, από κωμωδία μέχρι αρχαία τραγωδία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails