Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Οι πιο επικίνδυνοι προορισμοί του κόσμου

Οι επικίνδυνοι προορισμοί του κόσμουΥπάρχουν λίστες διεθνώς με ταξιδιωτικούς προορισμούς που πρέπει να επισκεφτείτε γιατί είναι οι πιο ασφαλείς, οι πιο ρομαντικοί, έχουν πολλά αξιοθέατα κτλ κτλ. Υπάρχει όμως και μια λίστα με τους προορισμούς που καλό θα ήταν να αποφύγετε, λόγω υψηλού ρίσκου και μεγάλης επικινδυνότητας. Ποιοι είναι αυτοί;
  • Το Αφγανιστάν για παράδειγμα, αν και έχει πράγματα να δεις, δεν ενδείκνυται για τουρισμό λόγω των εντάσεων και της ανάμιξης των Ταλιμπάν στην καθημερινότητα του τόπου. 
  • Το Έβερεστ μπορεί να είναι όνειρο ζωής για κάποιους τολμηρούς που σκέφτονται το πόσο υπέροχο θα ήταν αν κατάφερναν να φτάσουν στην κορυφή του ψηλότερου ορεινού όγκου του κόσμου. Όμως, από το 1953 οπότε και δυο Νεοζηλανδοί κατάφεραν το ακατόρθωτο, οι περισσότερες απόπειρες αποτυγχάνουν και μάλιστα για κάποιους ορειβάτες τα αποτελέσματα ήταν τραγικά. 
  • Η Ονδούρα της Κεντρικής Αμερικής θεωρείται επικίνδυνη λόγω ασθενειών και εγκληματικότητας. 
  • Το Ιράκ, αν και προκαλεί το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον με την Αψίδα της Κτησιφώντας (τη μεγαλύτερη πλινθόκτιστη αψίδα του κόσμου), την περιοχή ανάμεσα στον Τίγρη και τον Ευφράτη και άλλα αξιοθέατα, είναι μια άκρως επικίνδυνη χώρα. Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο αποτρέπουν έντονα τους πολίτες τους από το ταξίδι εκεί, ωστόσο υπάρχουν κάποια τουριστικά γραφεία που οργανώνουν πακέτα για το Ιράκ. 
  • Την περασμένη χρονιά εκδόθηκε ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ για την αποφυγή του ταξιδιού σε έναν από τους διασημότερους προορισμούς παγκοσμίως, την Αίγυπτο. Και η αλήθεια είναι ότι, παρόλο που η χώρα αυτή μπήκε στη λίστα με τους επικίνδυνους προορισμούς, το εντυπωσιακό αξιοθέατο των Πυραμίδων είναι κάτι που ο περισσότερος κόσμος θέλει να δει από κοντά και γι' αυτό η Αίγυπτος εξακολουθεί να υποδέχεται χιλάδες τουριστών κάθε χρόνο.
  • Η Ινδία είναι μια χώρα που διχάζει. Θεωρείται άκρως ενδιαφέρουσα και ψηφίζεται ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως. Υπάρχουν όμως οδηγίες και προειδοποιήσεις που αφορούν κυρίως στις γυναίκες και σχετίζονται με βιασμούς.
  • Προσοχή χρειάζεται να επιδεικνύουν και όσοι ταξιδεύουν στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, που συγκαταλέγεται στις 5 πιο επικίνδυνες πόλεις της χώρας λόγω μεγάλης εγκληματικότητας.
  • Επικίνδυνο θεωρείται και το ταξίδι στη Σομαλία, όπου το κυριότερο πρόβλημα είναι η πειρατεία και η ελλιπής τροφοδοσία.
  • Για τους περισσότερους η Βόρεια Κορέα είναι μια πανέμορφη χώρα. Ισχύει. Ωστόσο πρέπει να ξέρετε ότι οι δραστηριότητες σας παρακολουθούνται και οι πολιτικές και θρησκευτικές σας αντιλήψεις εξετάζονται. Οι Αμερικάνοι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι στη Βόρεια Κορέα δεν υπάρχει αμερικάνικη πρεσβεία.
  • Αν δεν φοβάστε την τρομοκρατία και τα αποτελέσματα της χρήσης χημικών όπλων, τότε η Συρία σας περιμένει για να ανακαλύψετε τις ομορφιές που κατά τα άλλα διαθέτει.
  • Το ταξίδι στην Ανταρκτική αποτελεί εμπειρία ζωής αλλά είναι πολύ δύσκολο και με βαθμό επικινδυνότητας λόγω των καιρικών συνθηκών και του έντονου ψύχους. 
  • Η εγκληματικότητα και ο τεράστιος αριθμός φόνων έχουν κατατάξει το Καράκας της Βενεζουέλας στους άκρως επικίνδυνους ταξιδιωτικούς προορισμούς, αδικώντας δυστυχώς την όμορφη πόλη.
  • Στη Μιανμάρ ή Μπούρμα όπως αλλιώς λέγεται (παλιότερα Βιρμανία) οι κίνδυνοι είναι διαφορετικοί. Οι στρατιωτικές δυνάμεις είναι αρκετά βίαιες απέναντι στους ξένους και δεν επιτρέπεται η χρήση πιστωτικών καρτών, ούτε υπάρχουν ATM. Τα πάντα πληρώνονται μόνο με μετρητά, γεγονός που δυσκολεύει το ταξίδι. 
  • Αν φοβάστε τα φίδια, τότε αποφύγετε να ταξιδέψετε στο Ilha De Queimada Grande, το νησί κοντά στη Βραζιλία, όπου συναντώνται 1-5 φίδια ανά τετραγωνικό μέτρο!
  • Το στοιχείο που κάνει το ταξίδι στη Γουατεμάλα επικίνδυνο είναι ο αριθμός των βιασμών και της σεξουαλικής παρενόχλησης στις γυναίκες και βέβαια το γεγονός ότι αυτά δεν τιμωρούνται.
  • Η έρημος Ντανκίλ στην Αιθιοπία έχει τις σκληρότερες και θερμότερες συνθήκες πάνω στη γη. Το τοπίο της έγινε γνωστό όταν δημοσιεύτηκαν πανέμορφες φωτογραφίες στο National Geographic, αλλά το ταξίδι στην περιοχή είναι πολύ δύσκολο. Αν στη μεγάλη ζέστη προστεθούν και οι εντάσεις των ντόπιων, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι το μέρος αυτό καλύτερα είναι να το θαυμάζεις μόνο στα περιοδικά.
  • Αν οπωσδήποτε θέλετε να επισκεφτείτε τη Νιγηρία, αναλογιστείτε την επικινδυνότητα λόγω των τρομοκρατικών ενεργειών και των στρατιωτικών επιχειρήσεων που συμβαίνουν εκεί. 

Υπάρχουν τόσα όμορφα μέρη στον πλανήτη για να ταξιδέψει κανείς. Γιατί να προτιμήσετε αυτά όπου οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι; Διαλέξτε κάποιον προορισμό που διαθέτει τουριστικές υποδομές, κάποιον με ασφάλεια, με επαρκές σύστημα υγείας... και με ειρήνη!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails