Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ο γκουρού πέθανε ή είναι σε «βαθύ διαλογισμό»;


Η οικογένεια και οι μαθητές ενός γνωστού ινδουιστή γκουρού έχουν εμπλακεί σε μία απίστευτη νομική διαμάχη για το αν ο ίδιος έχει πεθάνει ή για το αν διαλογίζεται.

Ο Σρι Ασχουτός Ματζαράγ που είναι από τους πιο πλούσιους γκουρού της Ινδίας καθώς η περιουσία του εκτιμάται σε 170 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος ξεκίνησε τη σέκτα του το 1983 για να προωθήσει την «αφύπνιση των ανθρώπων και την παγκόσμια ειρήνη» και έχει αποκτήσει χιλιάδες πιστούς σε όλο τον κόσμο.

Η γυναίκα και ο γιος του γκουρού λένε ότι πέθανε στις 29 Ιανουαρίου από καρδιακή προσβολή αλλά οι μαθητές του ισχυρίζονται ότι έχει εισέλθει σε ένα βαθύτερο επίπεδο διαλογισμού.

Το σώμα του φυλάσσεται στα γραφεία της σέκτας σε ένα ψυγείο ώστε να διατηρηθεί όταν ο γκουρού αποφασίσει να επιστρέψει ξανά στη ζωή. Φυσικά και δεν αφήνουν την οικογένεια να πάρει το πτώμα για αποτέφρωση, το οποίο φυλάσσεται σε ψυγείο μέσα σε συγκεκριμένο δωμάτιο που φρουρείται.

Αρχικά η αστυνομία της πόλης Τζαλαντάρ είχε βεβαιώσει τον θάνατο του θρησκευτικού ηγέτη, στη συνέχεια όμως το δικαστήριο της πόλης απέρριψε την αναφορά της αστυνομία ενώ τοπικοί αξιωματούχοι είπαν ότι πρόκειται για πνευματικό ζήτημα και δεν μπορούν να επιβάλλουν στους οπαδούς του γκουρού να πιστέψουν ότι πέθανε.

Σύμφωνα με έναν από τους βοηθούς του γκουρού με τον οποίο μίλησε ο Telegraph, «Ο Ματζαράγ έχει εισέλθει σε βαθύ διαλογισμό. Είχε περάσει πολλά χρόνια στα Ιμαλάια όπου διαλογιζόταν σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός, δεν είναι κάτι το αφύσικο. Θα επιστρέψει στη ζωή όποτε θελήσει και εμείς θα διατηρούμε το σώμα του ως τότε».

Υπάρχει και σαφές οικονομικό ενδιαφέρον για την υπόθεση βέβαια, καθώς, εάν ο γκουρού έχει πεθάνει η οικογένειά του κληρονομεί την περιουσία του, ενώ όσο βρίσκεται σε «βαθύ διαλογισμό» την διαχειρίζονται οι υπεύθυνοι της σέχτας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails