Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Πολυβολείο Β' παγκοσμίου πολέμου στην Έξω Παναγίτσα Χαλκίδας

Πως να το γνωρίσουμε αφού σήμερα χρησιμεύει ως βάση για διαφημιστική πινακίδα παρακείμενης επιχείρησης, ενώ το σημείο είναι απεριποίητο και δεν υπάρχει και η παραμικρή σήμανση για την ιστορία του. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στο σημείο, αξίζει να σταθείτε για λίγα λεπτά, να παρατηρήσετε τα περιμετρικά “παράθυρα” για τα πολυβόλα και να μεταφερθείτε νοερά σε μία άλλη εποχή.

 


Ένα μνημείο του Β΄Παγκοσμίου πολέμου που δεν γνωρίζουμε οι περισσότεροι παρόλο που το έχουμε συναντήσει ή αρκετοί από εμάς το συναντάμε και καθημερινά στο δρόμο μας, είναι ένα Ιταλικό πολυβολείο στην περιοχή Έξω Παναγίτσα Χαλκίδα και πάνω στο δρόμο Χαλκίδας - Αρτάκης.

Πολυβολείο Ιταλών του Β παγκοσμίου πολέμου στην Χαλκίδα Σύμφωνα με μαρτυρίες παλιών Χαλκιδέων υπήρχε και ένα δίδυμο πολυβολείο στην απέναντι πλευρά του δρόμου (δεξιά του δρόμου από Χαλκίδα προς Αρτάκη) καθώς και ένα όρυγμα κατά μήκος του δρόμου με σκοπό να εμποδίσει την διέλευση αρμάτων από την βόρεια Εύβοια σε περίπτωση απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails