Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Πέθανε ο λαϊκός τραγουδιστής Μιχάλης Μενιδιάτης

Πέθανε ο λαϊκός τραγουδιστής Μιχάλης Μενιδιάτης

Ο Μιχάλης Μενιδιάτης από τους σημαντικούς ερμηνευτές του λαϊκού τραγουδιού, πέθανε την Τρίτη, πάσχοντας από καρκίνο. Την είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή ο γιος του μέσω του twitter γράφοντας «καλό ταξίδι πατέρα». Ο Μιχάλης Μενιδιάτης είχε καταφέρει στην πορεία του στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι και μουσική να βρει τον δρόμο προς την καταξίωση και την αναγνώριση, ερμηνεύοντας με το ιδιαίτερο ύφος του, μια σειρά τραγουδιών που και σήμερα ακόμη τραγουδιούνται σε νυχτερινά κέντρα.

Ο Καλογράνης όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στο Μενίδι (όπως προκύπτει το Μενιδιάτης, δόθηκε ένεκα του τόπου καταγωγής του) στις 29 Ιουνίου 1932. Από μικρό τον συγκίνησε η λαϊκή μουσική, ενώ το πόδι του στο πάλκο το πρωτοπάτησε το 1953 στο λαϊκό κέντρο «Δροσιά» στο Μενίδι. Το 1957 εισήλθε στη δισκογραφία με το τραγούδι «Θα χτίσω μια καλύβα» του Γεράσιμου Κλουβάτου.

Η συνάντησή του με τον Απόστολο Καλδάρα ήταν καθοριστική εφόσον τραγουδάει κομμάτια όπως είναι «Μην περιμένεις πια», «Περιφρόνα με, γλυκιά μου», «Λίγο λίγο θα με συνηθίσεις», «Πετραδάκι - πετραδάκι» κ. ά. Ο Μιχάλης Μενιδιάτης έχει στο ενεργητικό και άλλες επιτυχίες όπως είναι τα «Ξημέρωσε, καλή μου» των Ν. Καρανικόλα - Άκη Πάνου, «Αγωνίες» του Χιώτη, «Πήραν τα στήθια μου φωτιά» του Καραμπεσίνη, «Λαϊκός τραγουδιστής» του Σαββόπουλου (Happy Day), «Η καρδιά της ανήκει αλλού» των Β. Βασιλειάδη - Γ. Κιούρκα, «Ένα τραγούδι πες μου ακόμα» του Μουσαφίρη κ. ά. Η συνεργασία του επίσης με τον Άκη Πάνου έδωσε κλασικά κομμάτια όπως: «Είδα τα μάτια σου κλαμένα, καλή μου» και «Παράνομη αγάπη».

Ο Μιχάλης Μενιδιάτης έγινε και ιδιοκτήτης της «Φαντασία» του θρυλικού νυχτερινού κέντρου, από το οποίο πέρασαν πάρα πολλοί καλλιτέχνες.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 5.30 το απόγευμα της Πέμπτης από τον ιερό ναό του Αγίου Βλάση στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails