Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Πέθανε o Πάουλ το χταπόδι

Το χταπόδι Πάουλ, που κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ συγκέντρωσε τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη για τις σωστές προβλέψεις του στα ματς της Εθνικής Γερμανίας, αλλά και στον τελικό Ισπανία-Ολλανδία 1-0, δεν είναι πια στη ζωή. Σήμερα το πρωί βρέθηκε νεκρό στο ενυδρείο του Όμπερχαουζεν. Ο θάνατος του Πάουλ προήλθε από φυσικά αίτια και ήταν αναμενόμενος, καθώς από τον Ιούνιο είχε ειπωθεί ότι μέσα σε έξι μήνες θα πέθαινε. Ο μέσος όρος ζωής των χταποδιών είναι τρία χρόνια, ενώ ο Πάουλ είχε συμπληρώσει τα δυόμισι.

Ο υπεύθυνος του ενυδρείου στο Όμπερχαουζεν δήλωσε ότι τις τελευταίες ημέρες ο Πάουλ είχε μικρή κινητικότητα, δεν έτρωγε κανονική ποσότητα φαγητού και περίμενε το θάνατό του.

Πάντως, το διάσημο ασπόνδυλο δεν ήταν αγαπητό σε όλους. Όταν η Γερμανία αποκλείστηκε στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία, κάτι που είχε προβλέψει ο Πάουλ, η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών φιλάθλων επιθυμούσε να δει το διάσημο χταπόδι ψητό στα κάρβουνα.

Ωστόσο άλλοι μάλιστα πρόσφεραν σημαντικά ποσά για την απόκτησή του, όπως ο ζωολογικός κήπης της Μαδρίτης, αλλά η αλυσίδα «Sealife» που είχε στην κατοχή της τον Πάουλ, αρνούνταν τη μετακίνησή του με δικαιολογία την ηλικία του.



Πηγή: http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails