Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Τέρμα το τσιγάρο λέμε!

Ας μη γελιόμαστε. Η χώρα περνά μια βίαιη μεν, αλλά απαραίτητη περίοδο εξευρωπαϊσμού και αμερικανοποίησης ταυτόχρονα. Τελείωσαν οι δικαιολογίες, οι καιροί προστάζουν να γίνουμε Δυτικοί μέσα σε χρόνο dt. Κα αυτό ισχύει και με την απαγόρευση του καπνίσματος. Διότι μετά την καθολική απαγόρευσή τους από τους κλειστούς δημόσιους χώρους, σειρά θα έχουν όλοι οι κλειστοί χώροι, όπως Καλιφόρνια. Δια τούτο, αποφασίζομεν:

1) Όλα τα κόμικ με πρωταγωνιστή τον Λούκι Λουκ θα πρέπει να επανασχεδιαστούν. Αντί να κρατάει στα χείλη του ένα στριφτό, θα κρατάει ένα κοτσάνι μαϊντανό (δροσίζει και την αναπνοή).

2) Αντιστοίχως, σε όλες τις παλιές ελληνικές ταινίες στις οποίες ο Νίκος Κούρκουλος κρατά ένα τσιγάρο στα χείλη σε γκρο πλαν και είτε ρίχνει ζεμπεκιές είτε τον ξυλοφορτώνουν, θα πρέπει να γίνει ψηφιακό μοντάζ. Υπεύθυνη αρχή ορίζεται το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

3) Απαγορεύεται η αναπαραγωγή όλων των ασμάτων τύπου "Άναψέ μου το τσιγάρο δώσμου φωτιά", "στο τσιγάρο που κρατώ" κ.λπ. σε δημόσιους χώρους. Ισχύουν ισόποσα πρόστιμα. Εξαιρείται το άσμα "στο άδειο μου πακέτο απόψε μπήκες", καθώς αναδεικνύει την προσπάθεια του τραγουδιστή να συμμορφωθεί με τις ισχύουσες διατάξεις.

4) Τα cigarette παντελόνια αποσύρονται από τη μόδα οριστικώς.

5) Η μάρκα τσιγάρων Silk Cut αλλάζει οριστικά κύκλο εργασιών και ανοίγει υφασματάδικο με μωβ μουσελίνες δίπλα στον Χυτήρογλου.

6) Ο Παπα-στράτος θα ανακαινίσει το εργοστάσιό του σε μοναστήρι.

7) Το τσιγάρο μετά το sex επιτρέπεται μόνο αν κάνεις one night stand σε κανα παγκάκι.

8) Ο τσιγαρόβηχας καταργείται ως ονομασία και υπάγεται στα κοινά είδη βήχα.

9) Η κλασσική διαφήμιση των 70s "για να μην τον παίρνετε από πίσω, πάρτε του μια πίπα", παύει να αποτελεί έμμεση προτροπή προς το κάπνισμα και αποκτά επιτέλους την πραγματική της έννοια:

10) Οι τσιγαρι-λύκοι θα πρέπει να περιοριστούν στις περιοχές Εθνικών Δρυμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails