Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Σερφάρισμα μακριά από τα «αδιάκριτα μάτια» θα προσφέρει ο νέος Internet Explorer


Λειτουργία περιήγησης στο Ίντερνετ που θα περιορίζει τα ψηφιακά ίχνη που αφήνει πίσω του ο χρήστης ετοιμάζει η Microsoft για την επόμενη έκδοση του προγράμματος πλοήγησης Internet Explorer.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέθεσε αίτηση για δύο πατέντες που αφορούν μεθόδους για την διαγραφή δεδομένων που καταγράφουν τα προγράμματα πλοήγησης, για την απενεργοποίηση χαρακτηριστικών που καταγράφουν τις σελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης ή την ειδοποίηση προς τους χρήστες για το ότι τα στοιχεία τους καταγράφονται από τις ιστοσελίδες.

Οι χρηστές της επόμενης, όγδοης έκδοσης του Internet Explorer θα μπορούν περιορίζουν τις πληροφορίες που καταγράφονται για την δραστηριότητά τους στο Ίντερνετ.

Για ένα χρήστη οι πιθανές χρήσεις είναι όταν διερευνά για λογαριασμό του θέματα υγείας ή όταν μοιράζεται τον υπολογιστή με άλλους και επιθυμεί να διατηρήσει την δραστηριότητά του ιδιωτική.

Τις αιτήσεις της Microsoft εντόπισε Αυστραλός blogger.

Παρόμοιες δυνατότητες διαγραφής του ιστορικού και ανώνυμης χρήσης υπάρχουν και σε άλλα προγράμματα πλοήγησης όπως ο Firerfox και ο Safari.

Η νέα έκδοση του Interner Explorer θα κυκλοφορήσει στο τέλος του 2008.

Πηγή: In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails