Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Στα ...γρήγορα [26/09/2007]

> Στα 50 χρόνια από την πρώτη διαστημική αποστολή του δορυφόρου "Sputnik" είναι αφιερωμένο το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αστρονομίας, που διεξάγεται από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στον Λιμένα της Θάσου, υπό τη διοργάνωση της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρίας σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης.

> Σε 2,6 δισεκατομμύρια ανέρχονται οι χρήστες κινητών τηλεφώνων στον πλανήτη μας και σε 1,13 δισεκατομμύριο οι άνθρωποι που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (UIT).

> Το Χάρτη Συχνοτήτων Τηλεόρασης για τη μετάβαση στη ψηφιακή εποχή, παρουσίασαν ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης και ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Χρήστος Καψάλης.

> Ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου, ένας Γιαπωνέζος, γιόρτασε σήμερα τη συμπλήρωση 112 χρόνων ζωής μπροστά σε μία κούπα άσπρο ρύζι γαρνιρισμένο με φύκια και με μία σούπα μίζο (με βάση τη σόγια), μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων "Kyodo".

> Ένας άνδρας από τη Βενεζουέλα, που είχε θεωρηθεί νεκρός, "ξύπνησε" για να διαπιστώσει ότι όχι μόνο βρισκόταν στο νεκροτομείο αλλά και ότι οι ιατροδικαστές είχαν ξεκινήσει ήδη τη... νεκροτομή του.

> Ένα νεογέννητο αγοράκι από το Μεξικάλι, στο βορειοδυτικό Μεξικό, βαπτίστηκε "Yahoo", από το όνομα της δημοφιλούς ιντερνετικής πύλης, επειδή οι γονείς του γνωρίστηκαν χάρη σε έναν ιστοτόπο γνωριμιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails