Κυριακή 29 Απριλίου 2007

"Τουρκική μειονότητα" βλέπουν ΠΑΛΙ οι Αμερικάνοι!

«2% Τούρκους και άλλους» 'βλέπει' στην Ελλάδα η ανανεωμένη παγκόσμια έκδοση της CIA, η οποία περιλαμβάνει στοιχεία και πληροφορίες για όλες τις χώρες του κόσμου. Σημειώνεται ότι στην έκδοση του 2006, το 2% ήταν απλώς «άλλοι».

Το συγκεκριμένο Factbook έχει ηλεκτρονική μορφή και παρέχει πληροφορίες και στοιχεία για όλες τις χώρες του κόσμου.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, έως την έκδοση του 2006 αναφερόταν ότι πληθυσμιακά η χώρα αποτελείται από «Έλληνες: 98%, άλλοι: 2%». Παράλληλα, υπήρχε σημείωση ότι η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν υπάρχουν εθνικές διαιρέσεις. Η ίδια σημείωση εξακολουθεί να υπάρχει, ωστόσο, δίπλα στο ποσοστό 2% υπάρχει η προσθήκη: «Τούρκοι και άλλοι».

Φέτος για πρώτη φορά το World Factbook θα κυκλοφορήσει και σε έντυπη μορφή -περίπου σε τρεις μήνες- γεγονός που σημαίνει ότι ακόμα και αν υπάρξει ελληνικό διάβημα, αυτό θα φανεί μόνο στο Διαδίκτυο, αφού η διαδικασία για την έκδοση βρίσκεται σε εξέλιξη. Στην περίπτωση της Τουρκίας στη σχετική ηλεκτρονική σελίδα αναγράφεται ότι ο πληθυσμός της αποτελείται από Τούρκους 80% και Κούρδους 20% (περίπου), χωρίς καμία σημείωση.
Για την Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρεται ότι πληθυσμός της αποτελείται από Έλληνες 77%, Tούρκους 18%, άλλους 5% (2001).


Παράλληλα, γίνεται αναφορά στο ψευδοκράτος της Βορείας Κύπρου, το οποίο αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία, καθώς και για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

Πηγή: In.gr
> Διαβάστε όλο το άρθρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails