Σάββατο 28 Απριλίου 2007

Μιά νέα αρχή!

Η Dotteam είναι ένα ιστορικό site γιατί στηρίχθηκε στα όνειρα 5 ανθρώπων που αποτέλεσαν τον κορμό της ομάδας αυτής και βγήκε στον αέρα τον Απρίλιο του 2001. Αυτόν τον Απρίλη κλείνουμε τα 6 χρόνια παρουσίας.

Η ομάδα πέρασε πολλές ανακατατάξεις τόσο σε έμψυχο όσο και σε άψυχο υλικό αλλά δεν εξαφανίστηκε, σε αντίθεση με άλλα sites που διέπρεψαν και φώτισαν τον χώρο τους με την παρουσία τους αλλά δυστυχώς εξαφανίστηκαν είτε ξαφνικά είτε μετά από λίγο καιρό αδράνειας.

Η παλιά μορφή του site, με την χρήση του Phpnuke ως εφαρμογής διαχείρισης περιεχομένου έπαψε να λειτουργεί τους τελευταίους 8 μήνες, μια περίοδο τεράστιας αναμονής για ένα site σαν την Dotteam. Αλλεπάλληλες χακιές από την μία (φανερώνοντας την αδυναμία στην ασφάλεια του Phpnuke) αλλά και η εισροή ενός κώδικα αποστολής spamming emails που γινόταν από τον server που μας φιλοξενούσε μας ανάγκασαν να κατεβάσουμε το site.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η παντελλής έλλειψη χρόνου εκ μέρους των 2 από τα 3 εναπομείναντα μέλη της ομάδας που ασχολούνται με το site, να ξανανεβάσουν το site με τις τρύπες βουλωμένες σε εύλογο χρόνο (θυμηθείτε ότι είμαστε ερασιτέχνες και δεν ζούμε από αυτό!), έφταιξαν γι' αυτη την αναμονή.

Τον τελευταίο καιρό είχαμε το δίλλημα: να ανεβάσουμε το site πάλι ως Phpnuke με τα γνωστά πλεονεκτήματα και μειονεκτηματα ή να το "μεταλλάξουμε" σε μορφή blog που πιστεύουμε ότι είναι το μέλλον των sites με περιεχόμενο. Επικράτησε η δεύτερη λύση και νά'μαστε πάλι μαζί σας.

Η διαμόρφωσή του θα γίνει εν καιρό. Πάντως το νερό ξαναμπήκε στο αυλάκι και η Dotteam.gr βρίσκεται ξανά εδώ, πιο κεφάτη από ποτέ!

Για την Dotteam.gr
Μπάμπης "gotchagr" Μάντουκας
Related Posts with Thumbnails