Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Α-7Corsair: Τέλος εποχής για έναν πολεμιστή της Πολεμικής Αεροπορίας

Αποσύρονται σταδιακά τα αεροσκάφη Α-7 Κορσαίρ, της ΠΑ, λόγω παλαιότητας, μειωμένης επιχειρησιακής ικανότητας και επιβιωσιμότητας στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον καθώς και λόγω των υψηλών απαιτήσεων συντήρησης τους, όπως ανέφεραν σήμερα αρμόδιες πήγες του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν ότι η απόσυρση και η αναπλήρωση των αεροσκαφών A-7 Κορσαίρ έχει προβλεφθεί στην ισχύουσα «Μελλοντική Δομή Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων 2005-2020» και έχει συμπεριληφθεί στις προτάσεις του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας στην υπό αναθεώρηση «Μελλοντική Δομή Δυνάμεων 2012-2025 της Πολεμικής Αεροπορίας».

Για δε την αναπλήρωση του συγκεκριμένου αριθμού και τύπου αεροσκαφών επανεξετάσθηκε ο ρόλος και η επιχειρησιακή χρησιμοποίηση του συνόλου των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και η ένταξη των νέων οπλικών συστημάτων και όπλων, έτσι ώστε να διασφαλίζονται με αυστηρά επιχειρησιακά κριτήρια η μαχητική ικανότητα της Πολεμικής Αεροπορίας και η ασφάλεια της χώρας, πρόσθεταν.

Έξαλλου οι ίδιες πηγές του ΓΕΑ διευκρίνιζαν ότι η εκτέλεση της βολής του οπλικού συστήματος S-300 στο Πεδίο Βολής Κρήτης το 2013 δε συνιστά αναβολή, αλλά προσαρμογή του χρόνου διεξαγωγής της με βάση το τελικό χρονοδιάγραμμα παράδοσης των απαραίτητων υλικών και υπηρεσιών από τη ρωσική πλευρά.

Μεταξύ της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης και της εταιρείας Rosoboronexport υπογράφηκαν οι απαιτούμενες προς τούτο συμβάσεις ενώ από το ΓΕΑ και το Πεδίο Βολής Κρήτης έχουν καθοριστεί οι διαδικασίες εκπαίδευσης και ασφαλείας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails